Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

15 alumnes del programa Joves per l’Ocupació de Rubí han signat un contracte laboral Es millora l’ocupabilitat dels nois i noies combinant accions d’orientació, formació i adquisició d’experiència professional en empreses, facilitant la inserció laboral i fomentant el seu retorn al sistema educatiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

15 alumnes del programa Joves per l’Ocupació de Rubí han signat un contracte laboral

Es millora l’ocupabilitat dels nois i noies combinant accions d’orientació, formació i adquisició d’experiència professional en empreses, facilitant la inserció laboral i fomentant el seu retorn al sistema educatiu
El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí fa una bona valoració del programa Joves per l’Ocupació (JPO). El projecte, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels participants combinant accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses, facilitant la seva inserció laboral i fomentant el seu retorn al sistema educatiu.

Actualment, 15 dels 50 alumnes que han participat en aquesta iniciativa estan treballant gràcies al programa i dos més estan pendents de signar un contracte laboral. Un total de 27 joves han optat per seguir estudiant, ja sigui per aconseguir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria o per titular-se en algun cicle formatiu. La resta han deixat el programa perquè ja han trobat feina o bé perquè han iniciat un altre tipus de formació.

Els joves que participen en aquest programa es poden formar en diferents àrees: Electromecànic/a de manteniment, Activitats auxiliars de gestió administrativa amb atenció al client, Activitats auxiliars de magatzem, Activitats auxiliars de comerç, Operacions bàsiques de restaurant i bar i Operacions auxiliars en la indústria alimentària. Aquesta formació es complementa amb competències bàsiques (matemàtiques, llengües, informàtica) i de desenvolupament personal, social i laboral.

Les empreses que col·laboren amb Joves per l’Ocupació contractant algun dels participants (joves aturats d’entre 16 i 25 anys) poden beneficiar-se d’una ajuda econòmica de 3.871,8 euros, que és l’equivalent al salari mínim interprofessional (645,30 euros) pels sis mesos de contracte previstos. A més, aquestes companyies reben assistència tècnica i assessorament per part del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí durant tot el procés de col·laboració.

Les empreses que vulguin participar al projecte han de signar un conveni amb l’Ajuntament abans de la contractació del treballador, que s’haurà de formalitzar com a molt tard el 31 d’octubre del 2014.