Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de premsa sobre la vaga de les treballadores de les escoles bressol Sol, solet i Lluna En relació a aquesta vaga, l’Ajuntament de Rubí informa que al voltant d’un 70% de la plantilla ha treballat amb normalitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Comunicat de premsa sobre la vaga de les treballadores de les escoles bressol Sol, solet i Lluna

En relació a aquesta vaga, l’Ajuntament de Rubí informa que al voltant d’un 70% de la plantilla ha treballat amb normalitat

S’ha cobert la jornada de vaga amb serveis mínims a les dues escoles bressol, incloent el servei de bon dia i de menjador. L’atenció als nens i nenes d’aquestes dues escoles bressol s’ha garantit en tot moment i amb normalitat.

Sobre les reclamacions de les treballadores, l’Ajuntament de Rubí vol matisar el següent: 

  • La relació laboral de les persones que han iniciat el període de vaga no és amb l’Ajuntament de Rubí, sinó amb l’empresa Cavall de Cartró.
  • La relació de l’Ajuntament de Rubí amb l’empresa Cavall de Cartró és merament administrativa, donat que manté una ordre de continuïtat del servei un cop la licitació del servei va quedar deserta.
  • Tot i així, l’Ajuntament de Rubí ha mantingut en tot moment la voluntat negociadora, i ha treballat intensament amb les dues parts amb l’objectiu d’assolir acords. Fruit d’aquestes reunions, ja es va informar a les treballadores que algunes de les seves demandes, com ara l’augment del sou en un 35%, és inassumible pel seu cost econòmic, com també la demanda de la parella educativa, que s’ha de solucionar amb la modificació del reglament del servei i la nova licitació.
  • Pel que fa la resta de demandes, l’Ajuntament de Rubí ha acceptat iniciar un procediment de revisió de preus, inclosos els costos laborals, per tal de fer front a la conjuntura d’inflació actual.
  • Malgrat aquests intents d’acostar postures i d’oferir una revisió dels preus dels costos laborals, les treballadores s’han negat a negociar.