Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Yurian Quintanas guanya el premi Screen del festival La Nuu El jurat del certamen ha escollit el seu treball “Silent rooms” de manera unànime entre el total de 50 propostes rebudes d’arreu del món https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Yurian Quintanas guanya el premi Screen del festival La Nuu

El jurat del certamen ha escollit el seu treball “Silent rooms” de manera unànime entre el total de 50 propostes rebudes d’arreu del món

Fotografies que integren el treball “Silent rooms” (font: Yurian Quintanas).
Fotografies que integren el treball “Silent rooms” (font: Yurian Quintanas)

El fotògraf de Vic Yurian Quintanas és el guanyador de la segona edició del premi Screen, convocat en el marc del Festival de Fotografia La Nuu. L’artista, nascut el 1983 a Amsterdam però resident des de fa molts anys a Catalunya, ha obtingut el vot unànime del jurat amb la seva obra Silent rooms.

El premi Screen reconeix amb 1.000 euros el millor treball de fotografia en format audiovisual. El jurat format per la comissària Natasha Christia, la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza, i la fotògrafa Emilie Hallard ha destacat sobre l’obra guanyadora “la seva qualitat narrativa basada en la tècnica audiovisual. L’ambició de jugar amb els recursos més variats, com la imatge en moviment i la inserció d’un llenguatge més inventiu”.

Segons el propi autor, Silent rooms imagina com és el món quan no el veiem i transforma un entorn tan conegut com és la llar en un espai oníric que s’activa en la nostra absència. A través d’una sèrie d’imatges en blanc i negre, on desubica objectes domèstics i els proporciona una nova vida, Quintanas reflexiona sobre la percepció que tenim de la realitat i mostra com un món que aparentment dominem pot ser en realitat estrany i incontrolable. Les fotografies es presenten amb l’acompanyament sonor del grup de música experimental català Cabosanroque.

L’obra guanyadora ha estat escollida entre un total de 50 treballs provinents d’arreu del món. A banda de Quintanas, els altres autors i autores finalistes han estat: Egea Lamberti (Còrsega), Sergio Grispello (Itàlia), Antonella Molti (Uruguai), Lydia Metral (França), Tobias Asser (Països Baixos), Fernando Criollo (Perú), Débora Martínez (Espanya), Javier Arcenillas (Espanya) i Danielle Mari Terblanche (Sudàfrica).

Les fotografies de La Nuu romandran als carrers de Rubí durant tot el mes d’octubre. El festival es clourà el dia 31 a les 19.30 h al Museu Municipal Castell (MMUC) amb la conferència de Calin Kruse que, aquell mateix cap de setmana, oferirà el tradicional workshop per a un grup de fotògrafs prèviament seleccionats. Pel que fa a les visites guiades a l’exposició a l’aire lliure, en queda una última convocatòria aquest proper dissabte a partir de les 11.30 h.