Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vuit entitats de la ciutat reben ajuts de l’Obra Social “la Caixa” per valor de 32.000 euros L’aportació, que s’ha formalitzat aquest dilluns en un acte presidit per l’alcaldessa, està destinada a diversos projectes socials https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/vuit-entitats-de-la-ciutat-reben-ajuts-de-l2019obra-social-201cla-caixa201d-per-valor-de-32-000-euros/@@images/image/preview

Vuit entitats de la ciutat reben ajuts de l’Obra Social “la Caixa” per valor de 32.000 euros

L’aportació, que s’ha formalitzat aquest dilluns en un acte presidit per l’alcaldessa, està destinada a diversos projectes socials

Els representants de l'Ajuntament, "la Caixa" i les entitats socials (foto: Localpres).
Els representants de l'Ajuntament, "la Caixa" i les entitats socials (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Carme García, i el responsable de l’Obra Social “la Caixa” a la ciutat, Manel Soler, han presentat aquest dilluns els vuit projectes que es beneficiaran enguany dels ajuts econòmics d'aquesta obra social. Es tracta d’un total de 32.000 euros que es destinaran a diferents iniciatives de caràcter socioassistencial, educatiu i d’inserció laboral.

Les entitats que rebran la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” a proposta de l’Ajuntament són:

Fundació AVAN Amics de la Neurologia. Cobreix serveis especials per a les persones amb malalties neurològiques i les seves famílies dins l’àmbit territorial del Vallès, i va iniciar les seves activitats a la ciutat de Rubí l’any 2002. Aquestes es divideixen en assistencials o terapèutiques, associatives i socials. Els diners es destinaran a beques per tal que els usuaris amb dificultats econòmiques puguin desenvolupar les activitats organitzades per l’associació.

AMPA de l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol. L’aportació de l’Obra Social “la Caixa” es destinarà a la compra de clakis i contenidors per al projecte Rubiclac, que es duu a terme amb l’ajut i el compromís de més de deu escoles de Rubí. El Rubiclac persegueix el reciclatge d’oli domèstic per a la fabricació de biocombustible, fomentant així hàbits ecoresponsables entre la població i especialment en el si de la comunitat educativa. Alhora, promou la integració social i laboral d’infants i joves amb discapacitat, ja que són els alumnes del CEE de Ca n’Oriol els encarregats de recollir l’oli.

Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV). Els diners serviran per adequar la Botiga Solidària de l’entitat, un espai que simula un supermercat des del qual es distribueixen aliments bàsics i articles d’higiene marcats amb una moneda fictícia anomenada Veïns. A la botiga hi acudeixen els veïns que no tenen les necessitats bàsiques cobertes i que han estat derivats des del Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí.

Càritas. Amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” es volen fer millores al servei de Menjador Social de l’entitat, així com complementar-lo amb un servei de bugaderia. El Menjador Social és un espai on s’ofereix dinar però també un marc de referència des d’on iniciar un procés personal cap a la recuperació de l’autoestima i dels vincles relacionals i socials. Les persones beneficiàries poden ser derivades des de Serveis Socials municipals o des de l’acollida de Càritas.

Creu Roja. La col·laboració té per objecte la compra de material informàtic destinat al Club de feina. Aquest espai ofereix reforç i estímul a les persones en la recerca activa de feina i/o formació, potenciant la igualtat d’oportunitats d’accés al mercat laboral a través de les TIC. El servei funciona gràcies al voluntariat de la Creu Roja.

Frater Nadal de l’Església Evangèlica. Els diners es destinaran a l’adequació d’un nou local dedicat exclusivament a l’entrega d’aliments als seus usuaris i que permeti fer el repartiment d’una forma més digna que fins ara. Es cobriran part de les despeses d’inversió necessàries per al bon funcionament del projecte, com ara un carretó elevador, equip informàtic i mobiliari d’oficina per atendre als beneficiaris.

Fundació Clariana. L’Obra Social “la Caixa” col·labora amb el projecte Fil@fil, un taller ocupacional de costura orientat a la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. La metodologia que utilitza és molt dinàmica, participativa i flexible amb l’objectiu que els seus beneficiaris aprenguin a treballar en equip i a prendre decisions de manera autònoma. Els diners serviran concretament per adquirir màquines de cosir.

Casal de Gent Gran de Rubí II. L’aportació s’adreça a cobrir les necessitats tecnològiques/informàtiques que té aquest equipament destinat a les persones grans. Al casal es duen a terme activitats formatives, esportives, artesanals, musicals i d’apropament a les noves tecnologies, entre d’altres. Amb aquesta col·laboració podran donar resposta a les demandes dels seus usuaris, ja que es podrà renovar l’actual equip informàtic.

L’alcaldessa, Carme García, ha agraït el suport de l’Obra Social “la Caixa” en la realització de tots aquests projectes, així com la valuosa tasca de les entitats: “Estem fent un important desplegament en temes de Serveis Socials [...], però la col·laboració d’aquestes entitats és imprescindible. Són projectes absolutament imprescindibles per a la ciutat”. També el responsable de l’Obra Social “la Caixa” a la ciutat, Manel Soler, ha reconegut la feina de les entitats del tercer sector: “Agraïm la tasca que estan fent, com a rubinenc estic orgullós que hi hagi associacions d’aquest tipus que estan ajudant”.

Obra Social “la Caixa”
Aquest 2014, “la Caixa” manté el pressupost de la seva Obra Social en 500 milions d’euros, la mateixa xifra destinada en els darrers 6 anys. El 67% d’aquests diners (334,9 milions d’euros) es dedicaran al desenvolupament de programes socials i assistencials.

Al 2013, més de 8,7 milions de persones van participar i es van beneficiar de les 42.546 activitats impulsades per l’Obra Social “la Caixa”, primera Obra Social de tot l’Estat espanyol.

Actualment, ”la Caixa” té vuit oficines a la població de Rubí en les quals treballen un total de 41 empleats.