Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 900 alumnes de les escoles de la ciutat participen a la 7a Cantata Escolar de Rubí L’espectacle, titulat "La sardana se’n va de viatge", ha reunit un gran nombre de famílies a l’amfiteatre del parc del Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Uns 900 alumnes de les escoles de la ciutat participen a la 7a Cantata Escolar de Rubí

L’espectacle, titulat "La sardana se’n va de viatge", ha reunit un gran nombre de famílies a l’amfiteatre del parc del Castell

La Cantata Escolar ha tingut lloc a l’amfiteatre del parc del Castell (foto: Ajuntament – Lali Puig).
La Cantata Escolar ha tingut lloc a l’amfiteatre del parc del Castell (foto: Ajuntament – Lali Puig)

Un total de 895 alumnes de 4t de primària de pràcticament totes les escoles públiques i concertades de la ciutat han participat aquest divendres al matí a la 7a Cantata Escolar, que ha tingut lloc a l’amfiteatre del parc del Castell. Les famílies dels infants han omplert les grades de l’auditori per seguir l’espectacle, igual que l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Jesús Viñas, i la directora adjunta dels Serveis Territorials, Ester Rivera.

Sota el títol La sardana se’n va de viatge, els nens i nenes han interpretat un total de nou cançons de diversos gèneres musicals, amb l’acompanyament musical d’intèrprets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Així, el públic assistent ha pogut sentir Els mitjons (sardana), Rap de la música (rap), L’arc de Sant Martí (balada), Dipy dua (country), Natura (swing), Tango del poll (tango), La garota d'Ipanema (bossa nova), Pa amb tomàquet (havanera) i Rània, la música (rumba).

La funció d’aquest divendres ha estat una reposició d’una producció pròpia, que ja es va representar l’any 2014 al pavelló de La Llana. Laia Borràs, mestre de l’Escola Joan Maragall, ha estat l’encarregada de dirigir la coral. La maleta viatgera que ha servit de fil conductor de l’espectacle ha estat confeccionada per l’alumnat d’expressió plàstica de l’Escola d’Art i Disseny edRa.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que la Cantata és una forma d’homenatjar i reconèixer tota la comunitat educativa: “Com veieu, els pares i mares fan l’esforç, de vegades ingent, de ser aquí a aquesta hora per poder veure i gaudir d’aquesta estoneta de música protagonitzada pels seus fills i filles. I això és important, perquè suposa un reconeixement a les escoles i a tota la comunitat educativa, que acabem veient en una imatge com aquesta, amb l’amfiteatre ple de famílies”.

La proposta d’organitzar una Cantata Escolar va néixer dels professors i professores de música de les escoles de Rubí, que es van inspirar en els moviments Cantània, un projecte d’òpera participativa per a alumnes de primària. Els nens i nenes dels diferents centres participants treballen a les aules un repertori musical que després interpreten en un gran concert conjunt. 

Imatges relacionades

Prop de 900 alumnes han participat al recital (foto: Ajuntament ─ Lali Puig)
Prop de 900 alumnes han participat al recital (foto: Ajuntament ─ Lali Puig)
L'alcaldessa no s'ha volgut perdre la Cantata (foto: Ajuntament ─ Lali Puig)
L'alcaldessa no s'ha volgut perdre la Cantata (foto: Ajuntament ─ Lali Puig)