Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes obres de millora a diversos carrers del centre fomentaran el caràcter d’illa de vianants d’aquesta zona Els treballs s’executaran en diverses fases amb la intenció de minimitzar els efectes sobre la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Unes obres de millora a diversos carrers del centre fomentaran el caràcter d’illa de vianants d’aquesta zona

Els treballs s’executaran en diverses fases amb la intenció de minimitzar els efectes sobre la ciutadania

Imatge virtual del tram del carrer Maximí Fornés entre els carrers Unió i Montserrat.
Imatge virtual del tram del carrer Maximí Fornés entre els carrers Unió i Montserrat

L’Ajuntament de Rubí inicia aquesta setmana unes obres de millora a diversos carrers que integren l’illa de vianants, així com a diferents espais del voltant. Els treballs, inclosos al Pla d’inversions, s’executaran en diferents fases amb la voluntat de minimitzar els efectes sobre la ciutadania. 

Concretament, els carrers que seran objecte de millora durant l'any 2018 són els carrers Maximí Fornés, Doctor Robert, Unió, la plaça Onze de Setembre, el carrer Magí Raméntol (entre pl. Onze de Setembre i c. Cal Gerrer), el carrer Torrent de l'Alba (entre c. Cal Gerrer i c. Magallanes) i la plaça Bonaventura Josa. L’objectiu d’aquestes obres és incrementar l'accessibilitat i la seguretat dels vianants, millorar la mobilitat, dissuadir les conductes incíviques en el trànsit i l’aparcament de vehicles i incrementar la tranquil·litat dels veïns i veïnes. 

Així, la majoria d'aquests carrers es convertiran en vies de plataforma única, es crearan zones d’estar per als vianants, es potenciarà el caràcter d'illa de vianants d'alguns trams renovant la xarxa d'il·luminació i se substituirà l’arbrat que es troba en males condicions, entre d'altres actuacions. 

Tenim el convenciment que aquestes obres milloraran, i molt, l’illa de vianants”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “El fet de convertir aquests carrers en vies de plataforma única acabarà de definir-los com el que són: espais amb prioritat pels vianants. I això respon a una de les nostres prioritats: la de recuperar el carrer per a les persones. Una autèntica ciutat de la infància ha de tenir zones perquè els més petits puguin gaudir de l'espai públic”. 

Obres de millora al centre
Els treballs s’han iniciat aquesta setmana als carrers Maximí Fornés, Doctor Robert i Unió. Les tasques s’han dividit en tres fases diferenciades, cadascuna de les quals és previst que duri uns tres mesos.

Durant la primera fase s’actuarà al c. Unió i al tram dels carrers Maximí Fornés i Doctor Robert comprès entre els carrers Justícia i Montserrat. La segona fase, que és previst que comenci al maig, se centrarà al tram entre els carrers Montserrat i Torrijos. I la darrera fase, prevista just després de Festa Major, es durà a terme en el tram comprès entre els carrers Vapor i Justícia.

L’actuació als carrers Maximí Fornés i Doctor Robert la durà a terme l’empresa Catalana de Inversión y Construcción Tres SL per un import de 610.088,90 euros, mentre que la del carrer Unió l’executarà COYNSA-2000 SL per un import de 108.001,95 euros.

La ciutadania que té un aparcament privat en els trams d’obra de les dues primeres fases no podrà utilitzar-lo durant part d’aquesta actuació. Per pal·liar aquesta situació, i mentre durin els treballs, se’ls oferirà com a alternativa la possibilitat d’estacionar, fent ús d’abonaments a un preu reduït, als aparcaments soterrats de Salvador Allende (abonament setmanal 29 €; abonament quinzenal 44 €; abonament mensual 55 €) i del Mercat (abonament setmanal 31,32 €; abonament quinzenal 46,16 €; abonament mensual 58,28 €). 

Actuació a l’entorn del Mercat
La plaça Onze de Setembre (Asfaltos Barcino, SL, amb un pressupost de 157.058 euros), el carrer Magí Raméntol ─entre pl. Onze de Setembre i c. Cal Gerrer─ (Catalana de Inversión y Construcción Tres SL, amb un pressupost de 156.037,68 euros), el carrer Torrent de l'Alba ─entre c. Cal Gerrer i c. Magallanes─ (Artea Mediambient SL, amb un pressupost de 150.625,92 euros) i la plaça Bonaventura Josa (Civil Stone SL, amb un pressupost de 150.994,69 euros, que també inclou actuacions a altres parcs) també es milloraran a partir de mitjans de febrer.

Igualment, les persones que no puguin accedir al seu garatge durant l’execució de les obres podran utilitzar els mateixos aparcaments soterrats al mateix preu reduït. En aquest cas, les obres és previst que s’allarguin uns quatre mesos.

Els rubinencs i les rubinenques poden consultar totes les afectacions vinculades a aquestes obres (canvi d’ubicació de contenidors, desplaçaments de zones de càrrega i descàrrega, etc) a l’apartat web www.rubi.cat/obresilla