Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 400 persones participen als actes de la jornada de dissabte per celebrar el Dia Mundial de l’Energia Divendres es va dur a terme la 8a Jornada tècnica Rubí Brilla i, a la tarda, es van fer diverses presentacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Unes 400 persones participen als actes de la jornada de dissabte per celebrar el Dia Mundial de l’Energia

Divendres es va dur a terme la 8a Jornada tècnica Rubí Brilla i, a la tarda, es van fer diverses presentacions

La Fira d’entitats de promoció de les energies renovables es va ubicar a la plaça de la Nova Estació (foto: Localpres).
La Fira d’entitats de promoció de les energies renovables es va ubicar a la plaça de la Nova Estació (foto: Localpres)

Rubí ha acollit aquest divendres i dissabte tot un seguit d’actes per celebrar el Dia Mundial de l’Energia, organitzats per l’equip que lidera el projecte municipal Rubí Brilla. Tot plegat, amb l’objectiu de reconèixer la importància que representa l’energia per les nostres vides i, a la vegada, promoure l’ús de fonts renovables i disminuir el d’energies basades en combustibles fòssils, com ara el carbó o el petroli.

Les activitats organitzades dissabte al matí van tenir lloc a la plaça de la Nova Estació, on es va ubicar una fira d’entitats de promoció de les energies renovables i el consum responsable, que va comptar amb la participació de Som Energia, Som Connexió, Plataforma por un nuevo modelo energético, ECOOO, Rubí Brilla i les empreses d’energies renovables i eficiència energètica Gilsan, Effilogics i Valldoreix Greenpower.

També es van organitzar jocs i activitats infantils, un circuit de prova del cotxe elèctric i dos tallers adreçats a la ciutadania: un sobre la factura elèctrica i un altre sobre eficiència energètica, entre d’altres activitats. 

Activitats ciutadanes
Pel que fa a divendres a la tarda, el Teatre Municipal La Sala va ser l’escenari de diverses presentacions adreçades a tota la ciutadania. En primer lloc, es va projectar un vídeo divulgatiu de les accions que desenvolupa l’Ajuntament de Rubí a través del projecte Rubí Brilla.

Posteriorment, es va fer un passi de Les nostres energies, un documental d’Enginyers sense fronteres sobre el model energètic de Catalunya. El film denuncia l’actual sistema energètic al nostre país, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció democràtica.

També es va fer un avanç del documental Oligopoly off. Paremos la estafa eléctrica, a càrrec de la seva directora, Alba del Campo. La cinta explica, des d’una visió propera, per què és necessari un canvi de model energètic i què hem de fer per a dirigir-nos-hi conjuntament. Del Campo va avançar que el documental, que és una iniciativa de la Plataforma por un nuevo modelo energético, parlarà “d’una estafa en concret: la dels 3.400 milions d’euros que els successius governs han perdonat a les empreses elèctriques”.

Per últim, el teatre La Sala també va acollir la presentació del llibre Alta Tensión: por un nuevo modelo energético sostenible, democrático y ciudadano, que inclou textos de diversos experts en el tema, com ara Javier García Breva, Jorge Morales de Labra, Jorge Fabra, Mario Sánchez-Herrero, Ladislao Martínez i Manuel Garí, entre d’altres. Els beneficis de la venda d’aquesta obra, que ha estat coordinada per José Vicente Barcia i Cote Romero, es destinaran a finançar les accions de la Plataforma por un nuevo modelo energético.

8a Jornada tècnica Rubí Brilla
La celebració del Dia Mundial de l’Energia arrencava divendres al matí amb la 8a Jornada tècnica Rubí Brilla, durant la qual es van presentar els resultats dels dos estudis sobre l'eficiència energètica de les naus industrials de la ciutat i sobre el seu potencial fotovoltaic/tèrmic que l’Ajuntament de Rubí ha dut a terme en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Una conferència sobre rehabilitació energètica d’edificis  a càrrec de Javier García Breva, expert en polítiques energètiques i president de l’N2E, va tancar la Jornada tècnica de divendres al matí. 

Imatges relacionades

També es va establir un circuit de prova del cotxe elèctric (foto: Localpres)
També es va establir un circuit de prova del cotxe elèctric (foto: Localpres)
Els més petits també van poder gaudir d'activitats pensades per a ells (foto: Localpres)
Els més petits també van poder gaudir d'activitats pensades per a ells (foto: Localpres)
Durant la jornada de dissabte es van organitzar tallers d'eficiència energètica i sobre la factura elèctrica
Durant la jornada de dissabte es van organitzar tallers d'eficiència energètica i sobre la factura elèctrica