Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xerrada informarà els rubinencs i les rubinenques sobre què fer per reclamar les clàusules terra L’Ajuntament de Rubí i el Col·legi d’Advocats de Terrassa han organitzat una sessió gratuïta que tindrà lloc el 6 de març al Rubí+D https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una xerrada informarà els rubinencs i les rubinenques sobre què fer per reclamar les clàusules terra

L’Ajuntament de Rubí i el Col·legi d’Advocats de Terrassa han organitzat una sessió gratuïta que tindrà lloc el 6 de març al Rubí+D

Es coneix com a sòl de la hipoteca aquell que fixa un percentatge mínim encara que l'interès sorgit de la suma de l’Euríbor i el diferencial sigui inferior.
Es coneix com a sòl de la hipoteca aquell que fixa un percentatge mínim encara que l'interès sorgit de la suma de l’Euríbor i el diferencial sigui inferior

L’Ajuntament de Rubí i el Col·legi d’Advocats de Terrassa organitzen el proper dilluns 6 de març la xerrada Com reclamar la clàusula terra. L’acte, que tindrà lloc a l’auditori de l’edifici Rubí+D, anirà a càrrec de Dolors Teulé, advocada especialista en Dret Mercantil i Bancari i presidenta de la Comissió de Drets Humans i de la Comissió d’Execucions Hipotecàries del Col·legi d’Advocats de Terrassa.

Aquesta xerrada s’emmarca en tot un seguit d’accions impulsades per l’Ajuntament de Rubí arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 21 de desembre de 2016 sobre l’obligació de les entitats financeres de retornar íntegrament els imports cobrats per les anomenades clàusules terra.

Una clàusula sòl és aquella que estableix un tipus mínim d’interès a pagar en les quotes de la hipoteca, encara que els interessos ordinaris que s'hagin acordat amb l'entitat financera estiguin per sota. La majoria d'hipoteques que se subscriuen tenen un tipus d'interès que es fixa en funció d'un tipus de referència. El més habitual és l’Euríbor, més un diferencial que varia en funció de l'entitat.

Conscient que són molts els rubinencs i rubinenques afectats per la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el consistori va acordar en sessió plenària donar-los suport en l’exercici d’aquest dret, tot garantint la seva correcta informació i facilitant-los les gestions amb les entitats financeres. La moció, aprovada per unanimitat al Ple ordinari del mes de gener, apuntava la necessitat que els consumidors rebin “un assessorament de primera acollida objectiu, gratuït i universal, no només per identificar correctament cada casuística i indicar-ne les passes a seguir, sinó per assegurar-ne un accés universal i equitatiu”. En aquest sentit, es va acordar reforçar puntualment l’Oficina Municipal d’Informació de Consum (OMIC) per tal d’oferir acompanyament i assessorament a aquests ciutadans i ciutadanes.

La xerrada, que és gratuïta, tindrà lloc a les 19 h.

Segona xerrada informativa a l’abril
Les clàusules sòl seran novament el tema central d’una nova xerrada informativa que tindrà lloc el 6 d’abril, també a l’auditori de l’edifici Rubí+D. En aquest cas, la sessió està organitzada per l’Oficina Municipal d’Informació de Consum, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i anirà a càrrec d’una associació de consumidors.