Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena d’espectacles formen la nova programació del Teatre Municipal La Sala L’equipament, que el 2017 commemorarà 25 anys, alterna grans noms del teatre i la música amb propostes protagonitzades per artistes i entitats de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una vintena d’espectacles formen la nova programació del Teatre Municipal La Sala

L’equipament, que el 2017 commemorarà 25 anys, alterna grans noms del teatre i la música amb propostes protagonitzades per artistes i entitats de Rubí

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i el director de La Sala, Àngel Miguel, amb Rubén Ferrer, Rubén Yuste i Xavier Serrat (foto: Localpres).
El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i el director de La Sala, Àngel Miguel, amb Rubén Ferrer, Rubén Yuste i Xavier Serrat (foto: Localpres)

La temporada estable del Teatre Municipal La Sala arrenca aquest diumenge amb una programació diversa que inclou prop d’una vintena d’espectacles de teatre, música, dansa i humor. Grans noms i artistes vinculats a Rubí passaran per l’escenari municipal des d’ara i fins al febrer de 2017.

Aquesta temporada és molt important perquè inicia un any vital per a la nostra ciutat culturalment parlant en què el Teatre Municipal farà 25 anys de la seva construcció. Serà un any per fer valer el teatre a la nostra ciutat”, ha destacat el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, durant la presentació de la temporada.

La nova programació inclou onze muntatges teatrals que van des de les propostes de format reduït del cicle Entre bambolines a produccions encapçalades per noms molt populars de l’escena, com L’avar de Joan Pera (13 de novembre) o El rey, l’últim muntatge de Guillermo Toledo, Alberto Sanjuan i Luis Bermejo (5 de febrer). També desfilaran per La Sala textos clàssics del teatre català, com l’obra d’Àngel Guimerà Darrer dia de Jaume Urgell (29 d’octubre).

Els espectacles familiars tornen a tenir un pes específic dins la programació gràcies a l’organització de La Xarxa. El timbaler del Bruc, dirigida pel rubinec Rubén Ferrer i amb la participació d’actors de la ciutat, és el muntatge que encetarà la temporada aquest diumenge. També s’adrecen a un públic infantil els espectacles Les princeses també es tiren pets (6 de novembre), La rateta (15 de gener) i Mobilus (12 de febrer).

La programació també reserva un petit espai a l’humor, aquest cop representat pel muntatge Reflexiones del hombre lengua de Miguel Ángel Rodríguez “el Sevilla” (8 de gener).

Més enllà del teatre, l’escenari de La Sala també acollirà propostes de dansa i música. El 18 i el 19 de novembre, la companyia Múcab Dans oferirà l’innovador espectacle Umbra, mentre que el Ballet de Moscú tornarà a la ciutat el 4 de desembre per interpretar El trencanous. En l’apartat musical, la gran protagonista serà Rozalén, que farà parada a Rubí el 27 de gener per presentar el seu disc Quién me ha visto.

Espectacles amb presència rubinenca
Com és habitual, una part de la programació de La Sala porta l’empremta d’artistes rubinencs. Així, per exemple, l’actor Xavier Serrat hi participa per partida doble posant la seva veu a l’espectacle familiar El timbaler del Bruc i protagonitzant el clàssic d’Agatha Christie Testimoni de càrrec (22 de gener). L’intèrpret confessa que aquesta darrera representació serà molt especial ja que coincidirà amb la commemoració dels seus 50 anys damunt dels escenaris.

D’altra banda, Rubén Yuste portarà a la seva ciutat Homes foscos, un espectacle musical inspirat en l’univers de Patricia Highsmith que es podrà veure en el format Entre bambolines el 15 d’octubre. Per al jove actor aquesta també serà una experiència emotiva perquè serà el primer cop que pugi a l’escenari de La Sala com a professional.

També les entitats locals tindran el seu espai a la nova programació. El Foment de la Sardana oferirà el 20 de novembre el seu tradicional Concert de tardor i, durant el mes de desembre, tindran lloc diverses propostes vinculades a les festes nadalenques. Els dies 10 i 11, tornarà a La Sala la Cantada popular organitzada per la Coral Conturbat Me, que en aquesta edició s’atrevirà amb el Réquiem de W. A. Mozart; i el dia 18, serà el torn de La marató de contes de La Xarxa i d’El poema de Nadal d’Òmnium Cultural. Dins les tradicions nadalenques, tampoc faltarà el Festival de valsos i danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que tindrà lloc el 30 de desembre.

Torna el cinema
Coincidint amb la posada en marxa de la temporada estable d’espectacles, La Sala també reprèn les sessions setmanals de cinema. Després d’una primera experiència abans de l’estiu, l’Ajuntament ha impulsat un nou cicle de tardor que inclou una dotzena de pel·lícules, entre les quals es troben cinc títols programats dins el Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català.

En aquesta edició, s’ha fet un esforç per portar pel·lícules en cartellera com Cafè Society (7 d’octubre), No respires (14 d’octubre), Tarde para la ira (11 de novembre) i Bridget Jones’ baby  (2 de desembre). No obstant això, també s’ha volgut mantenir l’aposta pels clàssics, amb títols com Casablanca (28 d’octubre) o la més recent Pulp Fiction (9 de desembre), i la presència de produccions mítiques dels anys 80, com l’adaptació de La historia interminable (25 de novembre).

Les pel·lícules es projectaran tots els divendres a partir de les 21 h, a excepció de les incloses al Cicle Gaudí, que es podran veure els dijous. La programació inclou cintes en versió original i doblades, així com títols en català.