Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena d’espectacles integren la nova programació estable del Teatre Municipal La Sala La preestrena de "Maremar", de Dagoll Dagom, donarà el tret de sortida a la nova temporada, que a banda de diversos muntatges de renom, també inclou propostes protagonitzades per entitats de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una vintena d’espectacles integren la nova programació estable del Teatre Municipal La Sala

La preestrena de "Maremar", de Dagoll Dagom, donarà el tret de sortida a la nova temporada, que a banda de diversos muntatges de renom, també inclou propostes protagonitzades per entitats de Rubí

D’esquerra a dreta: Àngel Miguel, Ana María Martínez i Moisés Rodríguez (foto: Localpres).
D’esquerra a dreta: Àngel Miguel, Ana María Martínez i Moisés Rodríguez (foto: Localpres)

La temporada estable del Teatre Municipal La Sala arrencarà al setembre amb una programació diversa que inclou prop d’una vintena d’espectacles de teatre, música, dansa i humor. Grans noms i artistes vinculats a Rubí passaran per l’escenari municipal fins al gener de 2019.

Com sempre, hem intentat portar a la ciutat espectacles de qualitat, perquè aquest govern municipal fa una aposta per la cultura de qualitat, diversa i que pretén arribar a tot tipus de públics”, ha destacat l’alcaldessa, Ana María Martínez, durant la presentació de la temporada. La primera edil ha subratllat que la voluntat és que “Rubí tingui una oferta que faci que els nostres veïns i veïnes que vulguin gaudir dels diferents formats de cultura ho puguin fer sense sortir de la ciutat”.

Del total de 17 espectacles programats, vuit d’ells són de teatre ─dels quals tres són de caràcter familiar─, set espectacles de música i dos de dansa ─un de clàssica i l’altre, moderna─. Les actuacions arrencaran el 15 de setembre amb la proposta de Dagoll Dagom Maremar, que s’assaja i es preestrenarà a La Sala abans d’anar al Poliorama (15 de setembre). Es tracta d’un muntatge que, segons el director de La Sala, Àngel Miguel, “no pot estar més d’actualitat. A partir d’un text de Shakesperare i amb cançons de Lluís Llach lliguen tot el drama que s’està vivint actualment al Mediterrani”. La programació inclou una segona residència, en aquest cas de dansa: El carnaval dels animals, de la companyia Brodas Bros en col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (27 de gener). De fet, com ha destacat Miguel, “comencem i acabem la temporada amb dues residències”.

Entre els muntatges teatrals, destaca una altra producció encapçalada per noms molt populars de l’escena: Un tret al cap, amb Emma Vilarassau, Imma Colomer ─que fa un parell de dies ha rebut el premi de teatre Memorial Margarida Xirgu─ i Mar Ulldemolins (6 d’octubre). També desfilaran per La Sala El metge de Lampedusa (10 de novembre) i El derby (17 de novembre). Els espectacles familiars tornen a tenir un pes específic dins la programació gràcies a l’organització de La Xarxa. Així, s’han programat les següents funcions adreçades a un públic infantil: Les princeses també es tiren pets de la companyia El Replà Produccions (7 d’octubre), Desperta bruixeta  de la companyia La tafanera (11 de novembre) i Marató de contes (16 de desembre).

Més enllà del teatre, l’escenari de La Sala també acollirà propostes musicals. El 30 de setembre, l’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà De pel·lícula, el concert commemoratiu del 25è aniversari del Teatre Municipal, amb una selecció de bandes sonores de les pel·lícules més famoses. L’actuació comptarà amb la presència dels actors de doblatge Jordi Brau i Lluís Posada, que posaran veu als personatges dels films. La mateixa Orquestra Simfònica del Vallès tornarà a pujar a l’escenari el 28 de desembre amb el Festival de valsos i danses. D’altra banda, El Kanka oferirà el concert El arte de saltar (4 de novembre), mentre que Mireia Feliu i Ismael Dueñas (16 de novembre) i el guitarrista Juan Gallardo (data pendent de confirmar) actuaran en el marc del cicle Entre bambolines. Com és habitual, una part de la programació de La Sala porta empremta rubinenca. I és que les entitats locals tindran el seu espai en aquesta nova temporada. El Foment de la Sardana oferirà l’11 de novembre el seu tradicional Concert de tardor i el 22 de desembre tindrà lloc El poema de Nadal d’Òmnium Cultural, dirigit per Xavier Serrat.

La dansa també tindrà protagonisme en aquesta nova temporada. A banda de l’espectacle de Brodas Bros, La Sala també acollirà el El Trencanous de Txaikovski, interpretat pel Ballet de Moscú (25 de novembre).

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha posat en valor la qualitat artística de tots aquests espectacles, destacant el caràcter “polivalent” de la programació, “que alterna música, teatre i dansa, sempre de gran qualitat”. El regidor també ha avançat que s’està treballant perquè les entrades estiguin a la venda el proper 23 de juliol al web de Ticketea.