Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició rememora els 50 anys d’història de l’Escola 25 de Setembre L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha visitat la mostra aquest dimecres, ubicada en diferents espais del centre educatiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una exposició rememora els 50 anys d’història de l’Escola 25 de Setembre

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha visitat la mostra aquest dimecres, ubicada en diferents espais del centre educatiu

L’alcaldessa i el regidor d’Educació, escoltant les explicacions dels alumnes sobre la línia del temps (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’Educació, escoltant les explicacions dels alumnes sobre la línia del temps (foto: Localpres)

L’Escola 25 de Setembre ha convidat la ciutadania rubinenca a descobrir la història d’aquest centre educatiu a través de l’exposició “Passat, present i futur”. L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada dels regidors Juan López i Sergi Garcia, ha estat una de les moltes persones que aquest dimecres s’han acostat a les instal·lacions de l’escola per conèixer l’evolució d’aquest col·legi, que es va posar en marxa el 19 d’abril de l’any 1966.

Els primers alumnes que van arribar al centre van ser els fills i filles de les famílies que s’havien hagut d’instal·lar al barri, després que la rierada del 25 de setembre de 1962 s’endugués les cases properes a la riera. D’aquí ve el nom de l’escola.

Aleshores, el centre tenia capacitat per a 600 alumnes i estava distribuït per sexes. Actualment, a l’escola hi estudien 690 alumnes d’entre 3 i 12 anys i l’equip docent l’integren 49 persones.

L’exposició és un passeig pels darrers 50 anys de l’escola i també del barri, perquè la història d’aquest centre educatiu està lligada a la història d’un barri que neix a partir d’un fet que, com a ciutat, ens va marcar molt”, ha comentat l’alcaldessa.
Per la seva banda, Núria Chipell, directora de l’escola, ha confessat que aquest 50è aniversari és molt especial i ha destacat que coincideix amb el 10è aniversari de la construcció del nou edifici.

Chipell també ha explicat que el centre compta per primera vegada amb quatre capgrossos: la Llum, el Marconi, el Gall Pepito i el dimoni. El nom dels dos primers s’ha escollit mitjançant votació popular entre l’alumnat de l’escola. També ha avançat que s’està treballant en la construcció d’una gegantona, de la qual ja tenen feta la maqueta amb plastilina. “La idea és que el proper 1 de juny, durant l’acte final del 50è aniversari, els capgrossos puguin ballar acompanyats dels Gegants de Rubí i del grup de batukada de l’escola. També convidarem els Castellers i els Diables, entre d’altres”.

L’exposició compta amb diferents propostes, des de l’audiovisual de l’acte inaugural del 50è aniversari fins a una mostra de logos i de dissenys dels vestits dels nous capgrossos, passant per una exposició de les maquetes de contes que han fet els alumnes, l’Auca del 25, una línia del temps, un photocall i una mostra d’objectes antics, entre d’altres.