Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una desena de rubinenques participa en un curs d’horticultura i de jardineria als horts municipals de Cova Solera La formació, basada en una metodologia de treball pràctic, els oferirà eines i recursos per millorar la seva incorporació al món laboral https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una desena de rubinenques participa en un curs d’horticultura i de jardineria als horts municipals de Cova Solera

La formació, basada en una metodologia de treball pràctic, els oferirà eines i recursos per millorar la seva incorporació al món laboral

El curs s’ha iniciat aquest dijous i constarà de vuit sessions (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El curs s’ha iniciat aquest dijous i constarà de vuit sessions (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa un nou curs de jardinera i horticultura als horts municipals de Cova Solera, en aquest cas per a fomentar la inclusió social i la capacitació professional d’un grup de deu dones de la ciutat. L’objectiu d’aquesta formació és oferir-los recursos i eines per millorar la seva incorporació al món laboral i promoure el desenvolupament autònom dels seus projectes de vida.

Al llarg de les vuit sessions de què consta el curs, eminentment pràctic, es treballaran les següents temàtiques: utilització de maquinària agrícola (desbrossadores i motocultors), realització de treballs de poda manual d’arbres fruiters, planters ecològics i plantes aromàtiques, així com tasques de sembra directa i de plantació.

Un cop completada la formació, el grup de dones rebrà un certificat d’assistència i aprofitament. Aquest document els permetrà acreditar la formació realitzada als seus respectius currículums i serà una bona carta de presentació a l’hora de buscar feina, especialment al sector de la jardineria i de l’horticultura.

Aquesta acció s’ha dut a terme sota la coordinació i el treball en xarxa de diferents serveis municipals ─el Servei de Sostenibilitat i Medi, els Serveis Socials i el Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes─. El curs l’impartirà la Cooperativa L’Ortiga, SCCL, empresa contractada per la gestió dels horts municipals de Cova Solera.