Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una conferència sobre les masies de Rubí dóna el tret de sortida als actes per celebrar el Dia de la Terra Les activitats continuen fins dilluns, amb propostes com una mostra de maquinària agrícola o una classe de cuina en directe amb excedents de l’hort https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una conferència sobre les masies de Rubí dóna el tret de sortida als actes per celebrar el Dia de la Terra

Les activitats continuen fins dilluns, amb propostes com una mostra de maquinària agrícola o una classe de cuina en directe amb excedents de l’hort

Una vuitantena de persones han assistit a la xerrada sobre les masies de Rubí (foto: Localpres).
Una vuitantena de persones han assistit a la xerrada sobre les masies de Rubí (foto: Localpres)

Les activitats per celebrar el Dia de la Terra han arrencat aquest dimecres amb la conferència inaugural La masia, una herència de la ciutat, a càrrec de l’historiador Lluís García. La xerrada, que s’ha dut a terme al Museu Etnogràfic Vallhonrat, ha anat acompanyada d’una exposició d’aquarel·les de Maria Carbonell. Els actes del Dia de la Terra continuen fins el proper dilluns, amb propostes molt diverses pensades per a tots els públics.

Una vuitantena de persones han assistit a la conferència inaugural del Dia de la Terra, durant la qual Lluís García ha desgranat la vida quotidiana en una casa de pagès. L’historiador també ha fet un repàs a les masies de la ciutat, tant les que ja han desaparegut com les que encara estan dempeus i es poden visitar.

Les entitats que han organitzat la xerrada, el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i el Centre d’Estudis Rubinencs, també han lliurat el premi Sant Jordi a la labor a tota una vida als fotògrafs Ignasi Marroyo i Josep Maria Roset.

Just abans d’iniciar la conferència, s’ha inaugurat la mostra Masies de Rubí, una col·lecció d’aquarel·les de Maria Carbonell que es podrà visitar fins el 29 d’abril al mateix Museu Etnogràfic Vallhonrat.

El plat fort del Dia de la Terra tindrà lloc el cap de setmana. Dissabte se celebrarà la Fira del Dia de la Terra, amb activitats molt diverses pensades per a totes les edats, mentre que diumenge s’organitzaran les ja tradicionals visites a les masies de Rubí, entre d’altres propostes. Dilluns, un curs de compostatge casolà posarà el punt i final a la celebració del Dia de la Terra.

Espai Comerç sostenible
Enguany, la Fira del Dia de la Terra comptarà amb quatre espais diferenciats: l’Espai comerç sostenible, l’Espai rural, l’Espai horticultura i l’Espai entitats i projectes.

A l’àmbit del Comerç sostenible, que s’ubicarà al passeig de Francesc Macià, els rubinencs hi trobaran les parades del Mercat Ecològic del Vallès, una representació dels comerços i restaurants ecològics de Rubí i un estand del projecte Comerç sostenible que ha dut a terme l’equip de Rubí Brilla. Els ciutadans que ho desitgin podran consultar la nova guia del Comerç sostenible que ha editat l’Ajuntament i, a més, podran visionar el vídeo divulgatiu del projecte municipal d’eficiència energètica Rubí Brilla. 

Imatges relacionades

D’esquerra a dreta, Jordi Vilalta, Xavier Arís, Lluís García i Anna Vallhonrat (foto: Localpres)
D’esquerra a dreta, Jordi Vilalta, Xavier Arís, Lluís García i Anna Vallhonrat (foto: Localpres)