Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de cinc projectes han presentat candidatura a la 10a edició dels Premis al civisme Els guardons es lliuraran el 24 d’abril al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, en el marc dels Vermuts musicals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un total de cinc projectes han presentat candidatura a la 10a edició dels Premis al civisme

Els guardons es lliuraran el 24 d’abril al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, en el marc dels Vermuts musicals

Aquests premis volen guardonar aquelles accions creatives i innovadores que fomentin el civisme i la convivència a la ciutat.
Aquests premis volen guardonar aquelles accions creatives i innovadores que fomentin el civisme i la convivència a la ciutat

Cinc projectes rubinencs opten enguany a la 10a edició dels Premis al civisme. Es tracta de propostes que contenen una acció cívica i participativa iniciada o executada el 2015 a la ciutat, presentades tant per entitats, col·lectius i organitzacions com per persones a títol individual.

Amb aquests guardons, l’Ajuntament de Rubí pretén fer visibles totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació i la sensibilització, en definitiva, tots aquells valors que estimulen i afavoreixen la convivència i el civisme.

Els projectes presentats enguany són els següents:

  • Coral intergeneracional: la música com a vehicle per unir generacions i compartir emocions. Institut Torrent dels Alous i Residència, Centre de dia i Casal de Gent Gran de Rubí
  • Via Verda, cap a l’escola!. Escola Rivo Rubeo
  • Activitat física adaptada a persones amb diversitat funcional al municipi de Rubí. Club Esportiu Horitzó 1994
  • Només ho saps tu!. Ciutadana a títol individual
  • El Dret dels Infants 2015. Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut L’Estatut

A l’hora d’avaluar les propostes presentades, el jurat tindrà en compte que el projecte reforci valors com el voluntariat, la tolerància i el respecte; que fomenti la integració social entre persones de diferents edats, orígens, gènere i diversitat funcional; que promocioni el civisme, la convivència i la participació a la ciutat; que sigui una acció ben definida, que tingui continuïtat en el temps i que requereixi un treball en xarxa que afavoreixi la cohesió social; que es pugui exportar a altres realitats socials i que sigui una idea creativa i innovadora.

Els premis consten d’un reconeixement i d’una dotació econòmica, que serà de 2.500 euros en el cas del guanyador, de 1.500 en el cas del segon classificat i de 1.000 euros en el cas del projecte que hagi quedat en tercera posició ─en l’anterior convocatòria, els guardons estaven dotats amb 1.500 €, 750 € i 500 €, respectivament─.

Els premiats es faran públics el 24 d’abril a les 11 h al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, en comptes del dia 17 d’abril, com estava previst inicialment. L’acte s’inclourà dins la programació de Vermuts musicals del Pinar, una activitat mensual que forma part de les accions del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri.

Uns premis amb trajectòria
Els Premis al civisme van néixer l’any 2000 de la mà de la Coordinadora d’Entitats de Rubí. A partir del 2003, l’Ajuntament de Rubí es va unir a la seva organització. Els guardons es van deixar de lliurar entre els anys 2006 i 2011, moment en què l’Ajuntament va decidir recuperar-los.

L’any passat, el projecte guanyador va ser Caçadors de trastets, de l’entitat que porta el mateix nom, una iniciativa que té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de no llençar brossa al bosc.