Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total d’onze agents s’incorporen a la plantilla de la Policia Local de Rubí L’alcaldessa confia que l’entrada d’aquests nous agents al cos municipal ajudarà a fer un pas endavant per implantar la Policia de proximitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un total d’onze agents s’incorporen a la plantilla de la Policia Local de Rubí

L’alcaldessa confia que l’entrada d’aquests nous agents al cos municipal ajudarà a fer un pas endavant per implantar la Policia de proximitat

L’alcaldessa, el regidor de l’àrea de Serveis Centrals i l’inspector en cap de la Policia, acompanyats dels nous agents (foto: Cesar Font).
L’alcaldessa, el regidor de l’àrea de Serveis Centrals i l’inspector en cap de la Policia, acompanyats dels nous agents (foto: Cesar Font)

L’alcaldessa de Rubí, Ana Martínez, ha presentat aquest dilluns els onze nous agents de la Policia Local que s’han incorporat recentment al cos municipal, així com un altre agent que ha estat el primer en consolidar la seva plaça com a funcionari de carrera. Vuit d’aquests nous agents han superat la primera fase del concurs d’oposició lliure i entre els mesos de setembre i juny realitzaran la seva formació a l’Escola de Policia de Catalunya. Els altres tres s’han sumat a la plantilla rubinenca després d’haver guanyat un concurs específic de mobilitat interadministrativa.

El fet d’incrementar la plantilla de la Policia Local era un objectiu d’inici de mandat”, ha assegurat l’alcaldessa. Segons Ana María Martínez, tant important és la seguretat real com la percepció de seguretat que té la ciutadania: “Les dades que presentem cada any a les juntes de seguretat ens demostren que vivim en una ciutat segura, però els rubinencs i rubinenques que passegen pel municipi necessiten tenir aquesta percepció. En aquest sentit ajuda molt la visió de la presència dels agents al carrer”.

Com ha explicat l’alcaldessa, el govern municipal ha fet un “esforç ingent” per augmentar el nombre d’agents a la ciutat. Les limitacions pressupostàries establertes per l’Estat havien limitat la possibilitat de convocar places i això ha provocat, segons Martínez, que “l’increment de la plantilla de la Policia Local no s’hagi produït amb la celeritat que ens hagués agradat”.

Tenir més agents no significa automàticament augmentar la seguretat, però sí que hem d’arribar a un nombre que ens satisfaci i que ens permeti desplegar la Policia de proximitat. Ho hem anat treballant tot el mandat i sembla que ara comencem a veure el resultat”, ha afirmat Ana María Martínez.

Noves incorporacions
Els vuit agents que ara estan realitzant la seva formació a l’Escola de Policia de Catalunya van participar en un concurs d’oposició lliure en el qual s’oferien 12 places, quatre de les quals van quedar desertes. L’inspector en cap de la Policia Local, Oriol Sànchez, ha avançat que s’estan cercant fórmules per cobrir aquests llocs de treball.

Per la seva banda, l’alcaldessa també ha explicat que als pressupostos del proper exercici es preveuran recursos per poder cobrir bona part de les vacants del cos policial.

Amb aquestes onze noves incorporacions, Rubí amplia la plantilla fins als 83 efectius i també la rejoveneix, ja que el gruix d’agents que integren el cos actualment es va incorporar ara fa 25 anys.