Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un mural sobre les diversitats de Rubí enceta la programació de la COLOR Week Durant aquesta setmana, la ciutat serà objecte de diverses intervencions artístiques, algunes de les quals transformaran espais tan emblemàtics com El Celler o els jardins de l’Ateneu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un mural sobre les diversitats de Rubí enceta la programació de la COLOR Week

Durant aquesta setmana, la ciutat serà objecte de diverses intervencions artístiques, algunes de les quals transformaran espais tan emblemàtics com El Celler o els jardins de l’Ateneu

Mural a la rambleta de Joan Miró (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Mural a la rambleta de Joan Miró (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Escola d’Art i Disseny edRa ha estat l’encarregada d’obrir la programació de la COLOR Week 2022 aquest cap de setmana amb la pintada d’un mural permanent a la rambleta de Joan Miró. L’obra, desenvolupada amb el suport del Servei de Ciutadania de l’Ajuntament, duu per títol Rubí integra totes les diversitats i reivindica, a través de diverses imatges simbòliques, la convivència i el respecte a totes les persones i realitats que hi ha a la ciutat.

El mural s’emmarca en l’activitat d’aprenentatge Derruïm murs, construïm pau: murs externs i interns, dins la qual alumnat jove i adult dels tallers d’edRa ha pres consciència dels murs que la vergonya que afecten el nostre món, i dels prejudicis i estereotips interns que promouen la discriminació i l’exclusió. Després de dues sessions a l’aula, els i les estudiants tenien el repte de dissenyar i executar una pintura que contribuís a sensibilitzar la ciutadania.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, s’ha acostat aquest dissabte a la rambleta de Joan Miró per seguir de prop el procés de realització del mural. La primera edil ha agraït “la disposició d’edRa a representar de manera tan expressiva la diversitat de la nostra ciutat. Accions com aquesta enriqueixen una COLOR Week que reivindica l’art com a eina de transformació social”.

Aquesta no serà l’única activitat de la COLOR Week que buscarà sensibilitzar la ciutadania, i especialment la infància i la joventut, en relació a les diversitats. Els dies 26 i 26 de març, es pintarà un nou mural dins de l’AraArt, una proposta d’aprenentatge que implica els serveis muncipals d’Igualtat i de Ciutadania, l’Escola d’Art i Disseny edRa, l’Escola Montessori i l’Institut Duc de Montblanc. A més, el dissabte 26 de març, tindrà lloc a la plaça de la Nova Estació l’activitat participativa El tren contra els rumors i els estereotips, una gimcana contra la discrimació racial organitzada pel Servei de Ciutadania en col·laboració amb la Xarxa Antirumors.

 

Activitats artístiques i divulgatives

Aquest dilluns, coincidint amb el Dia Internacional del Color i el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, edRa ha acollit una nova activitat dins la COLOR Week: una xerrada sobre el procés de conceptualització i creació de les obres de Reskate Studio. Aquesta parella artística, formada per Minuskula (María López - 1980) i Javier de Riba (1985), serà l’encarregada de pintar un mural a la paret mitgera dels jardins de l’Ateneu a partir de dimecres. La sala polivalent d'edRa s'ha omplert de joves alumnes interessats a conèixer la trajectòria i la manera de treballar d'aquests artistes d'èxit.

També aquest dilluns, s'havien d'iniciar els treballs d’altres dues intervencions artístiques: el mural d’Erb Mon a la plaça de Pep Rovira i el d’Elisa Capdevila a la sala annexa del Celler. Les obres es començaran tan bon punt ho permeti la pluja. 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Xerrada de Reskate Studio a edRa (foto: Ajuntament de Rubí)
Xerrada de Reskate Studio a edRa (foto: Ajuntament de Rubí)

Etiquetes