Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un dispositiu especial facilitarà la tornada a l’escola a partir de dimarts L’Ajuntament ha habilitat itineraris alternatius compatibles amb l’illa de vianants, la Policia Local intensificarà la tasca informativa i es reforçarà la senyalització https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un dispositiu especial facilitarà la tornada a l’escola a partir de dimarts

L’Ajuntament ha habilitat itineraris alternatius compatibles amb l’illa de vianants, la Policia Local intensificarà la tasca informativa i es reforçarà la senyalització

L’alumnat podrà accedir a les escoles en cotxe i a peu .
L’alumnat podrà accedir a les escoles en cotxe i a peu

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Mobilitat i en col·laboració amb la Policia Local, ha posat en marxa un desplegament especial de mesures per facilitar els desplaçaments de les famílies coincidint amb l’inici del curs escolar dimarts 12 de setembre.

El consistori ha previst itineraris alternatius compatibles amb l’actual illa de vianants que garanteixen l’accés en vehicle privat fins a, com màxim, 25 metres de la porta de les escoles situades dins la zona prioritzada per als vianants. Els recorreguts es fan arribar a pares i mares a través dels centres educatius i se’n reforçarà la senyalització. Durant els primers dies de classe, la Policia Local incrementarà els punts de regulació del trànsit a tots els itineraris alternatius per a accedir les escoles. El desplegament dels agents servirà per intensificar la informació cap als conductors i conductores.

A través d’aquestes mesures, el consistori garanteix que les famílies puguin desplaçar-se tant a peu com en el seu vehicle habitual. Durant el curs, l’ampliació de l’illa minimitzarà les aglomeracions de vehicles que fins ara obstruïen els carrers d’accés als centres educatius i farà possible que els nens i nenes puguin arribar caminant de manera senzilla, còmoda i segura.

Itineraris alternatius
Les famílies que accedeixin en cotxe als centres escolars Pau Casals, la Schola i el Regina Carmeli hauran de canviar el seu recorregut habitual a causa de la restricció del pas de vehicles pels carrers de Dr Robert, Maximí Fornés, Pere Esmendia, Torrijos i Dr Turró. L’ampliació de l’illa de vianants també canvia la manera d’arribar a l’edifici de l’escola Maristes, tot i que aquest centre queda fora de la zona prioritzada per als vianants.

Així, per accedir en cotxe a:

  • Pau Casals: Es proposa circular pel carrer Nou, ja que el carrer Montserrat forma part de l’illa de vianants. De sortida, els vehicles poden fer-ho pels carrers de Plana de Can Bertran o Magallanes.
  • La Schola: Els vehicles que volen apropar-s’hi pel carrer de Llobateras ho han de fer a través dels carrers d’Espoz i Mina o Virgili.
  • Regina Carmeli: El recorregut amb cotxe provinent del nord cal fer-lo pels carrers de Santa Llúcia, Espoz i Mina, Llobateras i Sant Sebastià en lloc de per Josep Torrijos a través de Dr. Robert, Maximí Fornés i Pere Esmendia.
  •  Maristes: Els vehicles que abans circulaven pel carrer de García Lorca per arribar a Magí Raméntol i posteriorment a l’entrada de Maristes del carrer Magallanes ara hauran de continuar pel carrer Llobateras un carrer més fins a Cal Gerrer, que enllaça amb Magí Raméntol.