Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un centenar d’infants del programa “Nascuts per llegir” reben el diploma que els acredita com a nens lectors La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler lliura aquest reconeixement simbòlic als infants que finalitzen el programa perquè ja han fet els 3 anys https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/un-centenar-d2019infants-del-programa-201cnascuts-per-llegir201d-reben-el-diploma-que-els-acredita-com-a-nens-lectors/@@images/image/preview

Un centenar d’infants del programa “Nascuts per llegir” reben el diploma que els acredita com a nens lectors

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler lliura aquest reconeixement simbòlic als infants que finalitzen el programa perquè ja han fet els 3 anys

Els infants han recollit un diploma com a participants del “Nascuts per llegir” (foto: Localpres).
Els infants han recollit un diploma com a participants del “Nascuts per llegir” (foto: Localpres)

Una part dels 98 infants que finalitzen enguany el programa Nascuts per llegir de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler han recollit aquest dissabte el diploma que els acredita com a nens lectors. Amb aquest reconeixement simbòlic, els infants enceten una nova etapa en què podran seguir gaudint de la biblioteca i de la literatura però amb altres activitats i materials, com ara els Laboratoris de lletres i imatges, les Hores del conte, els Storytimes o els espectacles familiars.

Nascuts per llegir és un programa que promou el gust per la lectura entre els nens de 0 a 3 anys, mitjançant la creació d’experiències emotives i positives vinculades al llibre i fent d’aquest una eina de comunicació entre pares i fills. Això s’aconsegueix implicant les famílies, els bibliotecaris i els professionals dels Centres d’Atenció Primària, als quals es facilita pautes, materials i activitats.

El projecte va néixer el 2002 dins el Grup de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC), que, juntament amb altres professionals de la salut i especialistes en literatura infantil, va treballar en l’estudi i adaptació d’un conjunt d’iniciatives internacional de promoció de la lectura per a nadons. El programa va arribar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ara fa tres anys i actualment compta amb la participació de 217 famílies.

Des del principi, l’equipament cultural ha treballat en conjunt amb els CAP Anton de Borja i Sant Genís, i aquest 2014 s’hi ha sumat el CAP Mútua. La implicació dels professionals pediàtrics és bàsica, ja que es tracta dels primers que entren en contacte amb els nadons i els seus pares. Així, des dels seus centres, transmeten a les famílies la importància de la lectura i les conviden a participar del projecte, tot entregant-los un petit dossier amb informació de Nascuts per llegir i de la biblioteca en general, recomanacions de lectura i una butlleta per inscriure’s al projecte i fer-se el carnet de l’equipament.

Un cop apuntades al programa, les famílies responen un qüestionari d’hàbits de lectura i reben un àlbum per anar recollint les primeres experiències lectores dels infants. A més, se’ls informa dels serveis, els materials i les activitats que es programen a l’equipament.

A través de visites periòdiques, les infermeres i pediatres dels CAP proporcionen als pares uns punts de llibre amb recomanacions de contes i pautes per llegir amb els seus fills. També dediquen al projecte un espai a la sala d’espera, amb textos i altres materials facilitats per la biblioteca.

Durant aquest 2014, Nascuts per llegir ha comptat amb la col·laboració de les escoles bressol, que han exercit de punts d’informació del programa.

Imatges relacionades

El lliurament ha estat amenitzat amb un espectacle familiar (foto: Localpres)
El lliurament ha estat amenitzat amb un espectacle familiar (foto: Localpres)
L'acte s'ha fet a l'auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (foto: Localpres)
L'acte s'ha fet a l'auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (foto: Localpres)