Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un acte a l’Ateneu tanca la 22a edició del 'Voluntariat per la llengua' i els cursos del Servei Local de Català Enguany, un total de 89 parelles lingüístiques han participat en aquest programa https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/un-acte-a-l2019ateneu-tanca-la-22a-edicio-del-voluntariat-per-la-llengua-i-els-cursos-del-servei-local-de-catala/@@images/image/preview

Un acte a l’Ateneu tanca la 22a edició del 'Voluntariat per la llengua' i els cursos del Servei Local de Català

Enguany, un total de 89 parelles lingüístiques han participat en aquest programa

Marta Garcia ha felicitat els voluntaris per la llengua pel seu esforç i generositat  (foto: Localpres).
Marta Garcia ha felicitat els voluntaris per la llengua pel seu esforç i generositat (foto: Localpres)

La 22a edició del Voluntariat per la llengua s’ha tancat aquest dijous al vespre amb un acte a l’Ateneu Municipal de Rubí. Aquest programa, que fomenta l’ús social del català mitjançant la figura del voluntari i l’aprenent, ha comptat enguany amb la participació de 89 parelles lingüístiques rubinenques.

Durant l’acte s’ha fet una valoració de la darrera edició del programa, s’han compartit experiències i anècdotes, i s’han sortejat els habituals esmorzars i berenars gentilesa dels establiments col·laboradors. A continuació, s’han afegit a la trobada els alumnes dels cursos del Servei Local de Català (SLC). Tots plegats han degustat un pica-pica preparat pels mateixos estudiants i participants al Voluntariat.

L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta Garcia, que ha felicitat els participants al programa Voluntariat per la llengua pel seu entusiasme i dedicació en aquest “procés d’aprenentatge compartit”. La regidora ha explicat que “aprendre és important, ho hem de fer durant tota la vida”. I ha afegit que “l’educació és un tresor que es multiplica en aquest cas [...]. El que obtenim és molt més que un contingut. Traspassa i fa possible compatir, relacionar-se i integrar-se a la nostra ciutat i, alhora, crea complicitats i amistats”. La regidora també ha encoratjat els alumnes que han participat als cursos de català a seguir estudiant per aprendre la llengua catalana.

Un programa consolidat
El Voluntariat per la llengua va néixer l’any 2003 de la mà de la Direcció General de Política Lingüística i s’ha anat estenent pel territori a través dels diferents Consorcis per a la Normalització Lingüística. El programa es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla fluidament el català, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla.

En aquesta edició del Voluntariat per la llengua, que va arrencar al març, els participants han pogut gaudir un cop més de tot un seguit d’activitats lúdiques i culturals que han complementat les habituals hores setmanals de conversa. Entre aquestes, destaca la tradicional lectura popular dins els actes de celebració de la diada de Sant Jordi i una nova edició del Dictat solidari, entre d’altres.

Pel que fa als cursos, enguany el Servei Local de Català n’ha ofert un total de 34 de tots els nivells: bàsic, elemental, intermedi i suficiència.