Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Últims dies per sol·licitar ajuts per a despeses de l’habitatge habitual El 4 d’abril s’acaba el termini per a sol·licitar l’ajut per a despeses generals de l’habitatge i el dia 5, per al de lloguer de persones joves de 35 o menys anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Últims dies per sol·licitar ajuts per a despeses de l’habitatge habitual

El 4 d’abril s’acaba el termini per a sol·licitar l’ajut per a despeses generals de l’habitatge i el dia 5, per al de lloguer de persones joves de 35 o menys anys

Últims dies per sol·licitar ajuts per a despeses de l’habitatge habitual.

L’Ajuntament de Rubí ofereix tres línies d’ajuts a l’habitatge destinades a acompanyar la ciutadania amb dificultats d’allotjament especials. El termini de sol·licitud de les ajudes per a despeses d’habitatge habitual i de la línia d’ajuts destinada al lloguer de persones joves acaba la primera setmana d’abril.

La convocatòria d’ajuts municipals per al pagament de les despeses generals de l’habitatge habitual es va obrir el 6 de març i la ciutadania hi pot optar fins al dimarts 4 d’abril. Aquest ajut s’adreça a persones amb risc d’exclusió residencial  i l’import màxim que es podrà percebre en concepte de subvenció aquest any 2023 serà de 125 € per habitatge. Les despeses subvencionables, meritades el 2022, són: rebut de l’IBI; subministraments d’aigua, gas i electricitat; quotes hipotecàries; taxa d’escombraries; quotes de comunitat de propietaris i propietàries; i primes d’assegurança de danys de l’habitatge i de responsabilitat civil. Les persones interessades poden presentar la sol·licitud de forma telemàtica a la Seu electrònica de l'Ajuntament de Rubí o a l’Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). Per resoldre dubtes, la ciutadania es pot adreçar al Servei d’habitatge (935887000 Extensió 6930).

Les ajudes al lloguer per a persones joves amb 35 o menys anys, que finança el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i que atorga l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, es poden sol·licitar fins el dia 5 d’abril. En aquest cas, el tràmit s'ha de fer de forma telemàtica a través de la web de la Generalitat i també de forma presencial a l’Oficina Local d’Habitatge (PROURSA), carrer Prim 33-35 4a planta. 935886693. L'import de la subvenció és d'entre 240 i 3.000 euros anuals. La quantitat final es calcula en funció de l'esforç en el pagament de la renda, segons els ingressos de la unitat familiar.

La convocatòria de la tercera línia d’ajuts, per a despeses d’obres de reforma i condicionament d’habitatges inclosos a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, estarà oberta fins al 13 de juny.

La ciutadania que vulgui fer alguna consulta sobre la tramitació dels ajuts té a la seva disposició l'Oficina Local d'Habitatge ubicada a les instal·lacions de PROURSA. S’hi pot trucar (93 588 66 93) de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible