Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Últims dies per participar al 21è Concurs de punts de llibre de la Biblioteca Municipal El tema del certamen és “Se m’ha encès la llum!” amb motiu de la commemoració aquest 2015 de l’Any Internacional de la Llum https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Últims dies per participar al 21è Concurs de punts de llibre de la Biblioteca Municipal

El tema del certamen és “Se m’ha encès la llum!” amb motiu de la commemoració aquest 2015 de l’Any Internacional de la Llum

Les Nacions Unides van proclamar el 2015 com l'Any Internacional de la Llum.
Les Nacions Unides van proclamar el 2015 com l'Any Internacional de la Llum

El proper 22 de maig finalitzarà el termini per presentar propostes al 21è Concurs de punts de llibres que organitza la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Coincidint amb la commemoració de l’Any Internacional de la Llum, el certamen s’inspira en el lema Se m’ha encès la llum!

El concurs s’adreça a infants i joves de Rubí, que es poden presentar en quatre categories en funció de la seva edat: Categoria A, de 5 a 7 anys; Categoria B, de 8 a 9 anys; Categoria C, de 10 a 13 anys; i Categoria D, de 14 a 16 anys.

Els participants poden presentar una única obra realitzada en qualsevol tècnica, a excepció d’imatges animades, lletres en relleu i dibuixos amb retoladors fluorescents. Els punts han de tenir com a suport cartolina blanca i un format de 21 x 6 cm. En el cas dels treballs fets amb ordinador, han d’anar acompanyats d’un suport informàtic on hi hagi la imatge amb una resolució de 300 ppp com a mínim.

Els treballs, que han de ser inèdits, s’han de lliurar a la Biblioteca fins al 22 de maig en un sobre tancat. A l’exterior, ha de constar el pseudònim de l’autor i la categoria a la qual es presenta. Darrere del punt, dins del sobre, han de figurar el nom, els cognoms, el telèfon i l’edat.

Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer el 3 de juny en un acte a l’Auditori de la Biblioteca. Com a premi rebran un lot de llibres i els seus treballs seran impresos i repartits entre els usuaris de l’equipament. A més, tots els punts rebuts s’exposaran a la Sala Infantil de la Biblioteca entre el 25 de juny i el 31 d’agost.

Any Internacional de la Llum
L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 2015 com a Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies Basades en la Llum. Mitjançant aquesta resolució, l’ONU reconeix la importància que tenen aquests conceptes en la vida dels ciutadans del món, en el desenvolupament de la societat i en els reptes als quals s’enfronta la humanitat. Així, entre d’altres, s’evidencia el paper fonamental de la llum en la medicina i la manera de fabricar productes, en el desenvolupament d’Internet i en la millora de la qualitat de vida a causa del seu impacte directe en àmbits com l’energia, l’agricultura, la salut o l’educació.