Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continua obert el termini per optar als ajuts a les millors iniciatives comercials Les sol·licituds es poden entregar fins el 23 de setembre a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) de la Masia de Can Serra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Continua obert el termini per optar als ajuts a les millors iniciatives comercials

Les sol·licituds es poden entregar fins el 23 de setembre a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) de la Masia de Can Serra

L’alcaldessa i el regidor de comerç entregant el xec de 5.000 euros a Juanaipunt, un dels establiments reconeguts l’any passat (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de comerç entregant el xec de 5.000 euros a Juanaipunt, un dels establiments reconeguts l’any passat (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí manté oberta la convocatòria dels ajuts a les millors iniciatives comercials, que reconeixeran amb 5.000 euros cadascun dels dos millors projectes implantats aquest 2016. L’objectiu dels ajuts és afavorir l’obertura de nous establiments, de manera especial en locals buits, amb activitats atractives que aportin un valor afegit a l’oferta comercial actual i que serveixin per dinamitzar les diferents zones comercials de la ciutat.

Les sol·licituds per optar-hi es poden presentar fins al 23 de setembre a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) de la Masia de Can Serra i a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC). Els emprenedors o emprenedores que ho vulguin poden sol·licitar assessorament al Servei de Creació d’Empreses o resoldre dubtes sobre la convocatòria al Servei de Comerç. Els comerços sol·licitants han d’haver iniciat la seva activitat durant el 2016 o bé tenir previst fer-ho.

Els guanyadors seran triats per un jurat expert d’acord amb els criteris de valoració establerts a les bases. Es valorarà, entre d’altres, l’originalitat de les propostes comercials i la seva contribució a la dinamització comercial de l’entorn.

L’any passat, els comerços que van obtenir aquests ajuts van ser Juanaipunt i Cal Canalla.

Formació per a emprenedors

El Servei de Comerç també prepara activitats formatives per a emprenedors comercials que tindran lloc durant el darrer trimestre de l’any.

Entre el 19 i el 22 de setembre, s’impartirà el curs Aspectes clau en la gestió d’un establiment comercial. Durant la formació, impulsada per la Cambra de Comerç de Terrassa i la Diputació de Barcelona, s’analitzaran aspectes bàsics de l’establiment comercial, des de l’aparador fins a l’interior i l’atenció al client. La proposta es farà a l’edifici Rubí Formació de 14 a 16:30 h.

Els dies 27 i 28 de setembre al matí, s’oferirà la càpsula formativa Com triar el millor emplaçament per al meu negoci i es farà una visita guiada a locals comercials disponibles de la ciutat, amb la col·laboració d’algunes immobiliàries locals.

El dia 29 de setembre a la tarda, tindrà lloc a la Masia de Can Serra la jornada Coneix les franquícies, organitzada pel Servei de Comerç, el portal Franquícies.cat i Top Ten Franquicias. Aquesta sessió constarà de dues parts. La primera comptarà amb una ponència central, que explicarà el model de negoci de la franquícia, i el testimoni d’un cas d’èxit, que explicarà  la seva experiència com a franquiciat. La segona part consistirà en una sessió de networking amb diverses franquícies participants, on els assistents podran contactar i rebre informació directa de les franquícies que els interessi conèixer.

Abans de la campanya de Nadal, entre els mesos d’octubre i novembre, també s’ofereix la formació Redecora el teu comerç, que permet un assessorament individualitzat sobre aspectes de màrqueting i marxandatge visual. En aquest cas, la formació es divideix en tres sessions individuals i una de grup. Durant les sessions personals, que es faran als mateixos establiments comercials, professionals de diferents àmbits proposaran pautes per a la millora de l’aparador, la presentació interior del producte i les campanyes de promoció. La sessió de grup, que tindrà lloc el 24 de novembre de 14.30 a 16.30 h a Rubí Formació, aplegarà tots els comerços participants per posar en comú l’experiència i compartir les bones pràctiques adquirides.

Les inscripcions per a totes les activitats s’obriran al setembre, seran gratuïtes i amb places limitades.