Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada de l’Associació de l’Arc Metropolità amb la nova delegada del Govern d’Espanya per començar a treballar una resposta coordinada als reptes del territori La cita ha servit per tractar qüestions relatives a la lluita contra el canvi climàtic, el desenvolupament o l’impuls d’accions en matèria d’habitatge https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Trobada de l’Associació de l’Arc Metropolità amb la nova delegada del Govern d’Espanya per començar a treballar una resposta coordinada als reptes del territori

La cita ha servit per tractar qüestions relatives a la lluita contra el canvi climàtic, el desenvolupament o l’impuls d’accions en matèria d’habitatge

Rubí és una de les ciutat impulsores de l'associació (Foto: Ajuntament).
Rubí és una de les ciutat impulsores de l'associació (Foto: Ajuntament)

Representants de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità s’han reunit aquest matí amb la nova delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Maria Eugènia Gay, per presentar-li l’associació, els seus objectius i començar a treballar conjuntament en la resposta als reptes que té el territori. Durant la trobada s’han pogut comentar, entre altres aspectes, la necessitat de potenciar la coordinació en les qüestions relatives a la lluita contra el canvi climàtic, el desenvolupament d’infraestructures a la Regió Metropolitana o l’impuls d’accions en matèria d’habitatge, tant pel que fa a la rehabilitació com a la construcció de pisos protegits.

L’Alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat la necessitat d’anar de la mà de les ciutat de l’entorn: “hi ha temes que són vitals per a ciutats com nosaltres i l’Arc ens dona l’oportunitat de treballar plegats i aprendre els uns dels altres. A més, junts som més forts per encarar els reptes i traslladar a les administracions superiors les nostres necessitats en àmbit que són clau.

Tal com ha comentat la presidenta de l’Arc, Marta Farrés, “aquests primers mesos de l’entitat estan sent intensos i estem treballant tant internament, potenciant el treball conjunt entre els municipis de l’Arc, com amb altres institucions, entitats i els diferents nivells de l’administració, tenint en compte que som una peça clau en el desenvolupament de la Regió Metropolitana, de Catalunya, d’Espanya i fins i tot del Sud d’Europa”. Farrés ha explicat que “en la trobada d’avui hem abordat diferents temes com la necessitat de dotar el territori de les infraestructures que fa anys que els alcaldes de l’Arc reclamem i que són fonamentals per als nostres ciutadans i ciutadanes”.

El vicepresident, Xavier Fonollosa, ha subratllat la qüestió ambiental, remarcant “la importància de coordinar les polítiques i que els municipis comptem amb el suport necessari per fer front a l’emergència climàtica i avançar en la millora de la qualitat de l’aire”. Fonollosa ha recordat que “aquest és un repte global que hem de treballar conjuntament”.

Per la seva banda, el també vicepresident, Pere Regull, ha destacat que “un altre dels aspectes clau de la coordinació són les accions per desenvolupar un pla d’habitatge que doni resposta a les necessitats actuals i que ha de comptar amb prou finançament tant de l’Estat com de la Generalitat”. I és que, tal com ha comentat Regull “entre tots i totes hem de ser capaços de donar resposta a la realitat de l’Arc Metropolità, on s’està produint un transvasament de població de l’àrea metropolitana i on s’estan generant noves necessitats socials”.

Durant la trobada d’avui s’han exposat els diferents eixos de treball de l’Arc Metropolità i tots dos organismes s’han compromès a mantenir el contacte i intensificar el treball conjunt per adequar cada cop més la resposta a les necessitats reals del territori, actuals i futures.

Objectius de Desenvolupament sostenible