Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tretze fotògrafs internacionals mostren la seva obra al festival La Nuu La cinquena edició de l’esdeveniment torna a situar Rubí com un centre de referència de la fotografia d’autor https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tretze fotògrafs internacionals mostren la seva obra al festival La Nuu

La cinquena edició de l’esdeveniment torna a situar Rubí com un centre de referència de la fotografia d’autor

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez, amb el director del festival, Carles Mercader (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez, amb el director del festival, Carles Mercader (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader Fulquet, celebrarà la seva cinquena edició del 2 al 31 d’octubre. L’esdeveniment compta amb la participació de tretze autors i autores internacionals, que des de fa uns dies ja mostren les seves obres a diverses façanes de la ciutat.

La Nuu és un festival que va arribar com una gran idea i que s’ha quedat instal·lat a la ciutat. De les activitats que hi ha ara mateix a Rubí, segurament és la que té més ressò internacional”, ha manifestat el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, qui ha afegit: “Cal que la gent de Rubí sàpiga que tenim un gran festival de fotografia d’autor [...]. La gent de fora ja el té molt ben valorat”.

Aquesta nova edició del festival arriba amb el lema El món no existeix, extret del llibre Per què el món no existeix? del filòsof alemany Markus Gabriel. Partint d’aquest títol, La Nuu ha seleccionat un seguit de treballs fotogràfics que conviden a reflexionar i posar en dubte el nostre concepte de realitat i, alhora, a repensar els marges i el futur de la representació visual del món. Carles Mercader Fulquet ha destacat aquesta voluntat de qüestionar que té el festival: “La Nuu presenta la fotografia dins el debat contemporani de les idees, vol que la imatge serveixi per produir un pensament crític a la societat [...]. La fotografia abans parlava del passat, actualment ens parla d’un present constant [...], i el fet que estigui al carrer regala un temps d’observació a l’espectador”.

Els artistes que exposen enguany a Rubí són: Marcel Pey (Espanya), Pere Formiguera (Espanya), Margaret Lansink (Holanda), Zhang Xiao (Xina), Aurore dal Mas (Bèlgica), Lily Zoumpouli (Grècia), Teresa Kozinc (Eslovènia), Patricia Bofill (Espanya), Tatiana Gutiérrez (Espanya), Maria Sturm (Romania), Stéphane Charpentier (França), Alisa Resnik (Rússia) i Gabrielle Duplantier (França). Les seves obres, impreses en gran format, ocuparan diversos espais a l’aire lliure: la plaça de la Nova Estació, l’Antiga Estació, la plaça d’Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, el carrer Justícia, diversos punts de l’Escardívol, El Celler, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, la fàbrica Pich Aguilera i, per primer cop, la façana del pavelló de l’Escola Regina Carmeli.

Activitats per a tothom
Les obres que participen al festival conformen un gran circuit artístic a l’aire lliure que busca trencar les barreres tradicionals dels espais expositius i sorprendre les persones vianants mentre es mouen per la ciutat. Aquesta exposició es completa amb un programa d’activitats que arrencarà aquest dimecres 2 d’octubre a les 19.30 h amb la inauguració de l’exposició Efímers a l’Escola d’Art i Disseny edRa. En aquesta mostra, l’alumnat del centre mostrarà la feina realitzada durant el curs passat al voltant del lema del festival, El món no existeix.

El divendres 4 d’octubre, a les 19 h, tindrà lloc al Museu Municipal Castell (MMUC) la inauguració oficial de l’esdeveniment, que inclourà una conferència del seu director i un recital poètic a càrrec de Miriam Reyes.

Aquest mateix cap de setmana, tindrà lloc la tradicional jornada d’activitats fotogràfiques per a tota la família organitzada amb la col·laboració del Grup Fotogràfic El Gra. Les diferents propostes tindran lloc dissabte de 10.30 a 13.30 h a la plaça de l’Antiga Estació.

El proper dijous 10 d’octubre, a les 19.30 h, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà una conferència de Juan Naranjo sobre l’obra de Pere Formiguera, un dels fotògrafs que exposen a l’edició d’enguany.

El dia 18 a les 20 h, tindrà lloc al Celler el lliurament del premi Screen de fotografia en format multimèdia, convocat per l’associació cultural Ull per Ull. En la seva segona edició, el certamen ha comptat amb una quarantena d’obres presentades, deu de les quals han estat escollides finalistes i es projectaran en aquest acte. La trobada inclourà un concert del grup local Cuchilla y Diazepan.

El fotògraf Calin Kruse serà l’encarregat de cloure el festival el 31 d’octubre a les 19.30 h amb una conferència al MMUC i d’oferir, aquell mateix cap de setmana, el tradicional workshop per a un grup de fotògrafs prèviament seleccionats. Bona prova del ressò del festival és el fet que aquest taller de tres dies comptarà enguany amb l’assistència d’un fotògraf vingut dels Estats Units.

Mentre duri l’esdeveniment, a més, es faran les habituals visites guiades a l’exposició a càrrec del seu director. Aquestes tindran lloc els dies 5, 12, 19 i 26 d’octubre.