Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per l’arribada a Rubí dels Reis Mags El servei de Protecció Civil de l’Ajuntament posa a disposició de les famílies polseres identificatives per als infants per facilitar el retrobament si es perden durant la cavalcada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tot a punt per l’arribada a Rubí dels Reis Mags

El servei de Protecció Civil de l’Ajuntament posa a disposició de les famílies polseres identificatives per als infants per facilitar el retrobament si es perden durant la cavalcada

Ses Majestats arribaran de forma màgica a L'Escardívol (foto: Localpres).
Ses Majestats arribaran de forma màgica a L'Escardívol (foto: Localpres)

La ciutat rebrà aquest divendres a Ses Majestats els Reis d’Orient amb un acte de benvinguda a L’Escardívol previ a la tradicional cavalcada pels carrers de Rubí. A partir de les 16.30 h, els nens i nenes que encara no hagin lliurat la carta per a Ses Majestats tindran ocasió d’entregar-la al Carter Reial, que s’instal·larà a l’Escardívol. L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18 h i, com és habitual, anirà precedida per la intervenció del Mag Rubisenc, que demanarà un any més la col·laboració de tots els assistents per guiar el camí dels Reis fins a Rubí on seran rebuts per l’alcaldessa, Ana María Martínez, i un grup d’infants, triats per sorteig. La màxima edil els farà entrega de la clau que obre totes les llars de la ciutat. Per garantir que tots els nens i nenes puguin seguir l’esdeveniment, l’arribada dels Reis es traduirà simultàniament en llenguatge de signes per a persones sordes i hi haurà una fila zero per a persones amb mobilitat reduïda.

La cavalcada comptarà amb la participació de set carrosses: tres per a Melcior, Gaspar i Baltasar, una pel mag rubisenc, una altra pel carter reial i dues més per a transportar els caramels. Enguany la decoració inspirada en els conceptes de l’or, l’encens i la mirra que es va estrenar l’any passat es complementarà amb la millora dels vehicles de Ses Majestat que estrenaran nous trons, millors efectes especials i millor il·luminació. La comitiva estarà formada per 32 elements més entre els quals destaquen tres grups de torxers, tres conjunts musicals (Banda forània, Associació Rubí Musical SXXI i Harpo’s Band), fades, xanquers, percusió africana, un grup de cotxes antics que transportaran els regals dels rubinencs, dos cavalls blancs il·luminats, la carbonera i la companyia d’animació francesa Les Ombres blanches.

Al voltant de les 18.30 h, està previst que s’iniciï la cavalcada, que mantindrà el mateix recorregut que l’any passat. Les carrosses partiran del carrer Joaquim Blume i recorreran per aquest ordre els carrers Cadmo, Prat de la Riba i Rafael Casanova, el passeig Francesc Macià, l’avinguda de Barcelona, la rambleta Joan Miró, el passeig de Les Torres, l’avinguda de Can Cabanyes, el passeig del Ferrocarril, els carrers Monturiol, Mare de Déu de Fàtima i Tres d’Abril, la carretera de Sant Cugat, els carrers Joan Maragall, Bartrina, Lluís Ribas i Cervantes, i novament l’avinguda de Barcelona, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat, fins acabar a la plaça del Doctor Guardiet. En aquest darrer punt, al voltant de les 21 h, els Reis realitzaran la tradicional adoració al nen Jesús i s’acomiadaran dels rubinencs. Des de les 19.30 h, l’espera en aquest punt final del recorregut estarà amenitzada per la companyia Diversions.

Cavalcada segura
Com a gran novetat d’aquest any, el servei de Protecció Civil de l’Ajuntament posa a disposició de les famílies polseres identificatives per als infants amb l’objectiu de facilitar el retrobament amb els seus acompanyants en cas que es perdin. Aquests elements es poden recollir de forma gratuïta a la recepció de l’Ajuntament i es distribueixen al campament del Mag Rubisenc, del 2 al 4 de gener, i a l’Escardívol el mateix dia 5.

Per garantir la màxima seguretat dels assistents i, alhora, facilitar que tothom pugui gaudir còmodament de l’espectacularitat de l’acte, el repartiment de caramels es farà de nou des de la primera i l’última carrossa.

Cap d’aquestes mesures, però, implicarà una reducció de la quantitat de dolços, ja que es repartiran les 4 tones habituals. Com sempre, tots els caramels seran aptes per a celíacs, ja que l’Ajuntament de Rubí s’adhereix un any més a la campanya Cap nen sense caramels.

El consistori fa les següents recomanacions a la ciutadania:

  • Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas. Expliqueu-los quins són els riscos, quines coses no poden fer i com han d’actuar si es perden.
  • Estigueu igualment pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i/o dependents.
  • No deixeu que els menors pugin a cap mobiliari públic, escales portades de casa, etcètera, per veure millor les carrosses; és preferible que els pugeu a coll si cal. Tampoc pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables perquè poden ser perillosos i provocar un accident.
  • Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
  • Si trobeu un menor perdut, acompanyeu-lo immediatament a la Policia o equips de seguretat.
  • Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència, fora de la zona on s’acumuli el públic, on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
  • Recordeu que no heu d'envair l'espai del recorregut ni travessar-lo en el moment de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carrosses. Un dels principals riscos és produeix en el moment que algú intenta agafar els caramels que queden al terra, dins l’espai de pas de les carrosses, ja que es pot produir un accident per atropellament de les rodes d’aquests vehicles. Actueu sempre amb sentit comú. Durant la cavalcada no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
  • Recordeu, en cas d’emergència truqueu al 112, doneu-los la màxima informació i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.