Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torre Bassas guiarà els estudiants rubinencs a la recerca d’ajuts a l’estudi L’Espai Jove Torre Bassas incorpora l’Espai d'orientació i recerca de beques i ajuts per a la continuïtat dels estudis, un servei destinat a assessorar els joves de Rubí sobre les opcions d'ajuts als estudis postobligatoris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Torre Bassas guiarà els estudiants rubinencs a la recerca d’ajuts a l’estudi

L’Espai Jove Torre Bassas incorpora l’Espai d'orientació i recerca de beques i ajuts per a la continuïtat dels estudis, un servei destinat a assessorar els joves de Rubí sobre les opcions d'ajuts als estudis postobligatoris

L'alcaldessa, Ana María Martínez, i el portaveu de C's, José Abadías, han presentat el projecte (foto: Localpres).
L'alcaldessa, Ana María Martínez, i el portaveu de C's, José Abadías, han presentat el projecte (foto: Localpres)

L’objectiu de l’Espai d'orientació i recerca de beques i ajuts per a la continuïtat dels estudis, que ja ha entrat en funcionament a l'Espai Jove Torre Bassas, és dotar d’eines els estudiants de la ciutat que els permetin salvar els impediments que apareixen a l'hora de continuar els estudis postobligatoris, tant universitaris com no universitaris. Aquestes eines comprenen la informació sobre com accedir i com demanar els ajuts existents però també posa a disposició dels usuaris un servei d’acompanyament per facilitar els tràmits del procés de sol·licitud de les prestacions.

L'horari d'atenció d'aquest nou servei és de dilluns a divendres de 17 a 21 h a l'equipament del carrer de Sabadell, número 18. La informació que s’ofereix en aquest servei també es podrà trobar properament a l’apartat d’Educació del web municipal. 

El servei està inclòs en els pressupostos d’enguany fruit de la negociació entre l’equip de govern i la formació Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s). L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha reivindicat la voluntat del govern de situar les polítiques d’infància i joventut com una de les prioritats de la seva acció: “Els infants i els joves han de ser presents en totes les decisions que prenem com a administració. I molt especialment en totes aquelles polítiques que repercutiran de forma directa en les seves oportunitats de futur”. “No ens podem permetre perdre talent a Rubí, l’hem de fomentar i això suposa destinar-hi recursos econòmics”, ha afirmat Martínez.

De la seva banda, el portaveu de C’s, José Abadías, ha definit aquesta iniciativa com una obligació: “Invertim perquè els nostres fills puguin anar a la universitat o bé estudiar Formació Professional”. Abadías ha coincidit amb l’alcaldessa en la necessitat de cuidar el talent dels estudiants de Rubí: “Si volem talent, cal invertir en educació i aprofundir en les relacions amb el teixit empresarial de la ciutat”.

El projecte preveu evolucionar amb la intenció de destinar recursos econòmics municipals per ampliar l’oferta de beques ja existents. Això serà en una segona fase, ja que primer cal analitzar la demanda existent per concretar la manera i les quantitats a destinar amb el propòsit que els impediments econòmics no siguin un fre a l’itinerari acadèmic dels rubinencs i rubinenques. Per definir les futures línies d’ajuts municipals a l’estudi, el Servei d’Educació treballarà amb els instituts de la ciutat per conèixer les necessitats i mancances dels estudiants que volen continuar els seus estudis més enllà de l’educació obligatòria.