Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sortejats els càrrecs de les meses electorals per als comicis locals i europeus del proper 26 de maig A partir de divendres es començaran a notificar les designacions als rubinencs i rubinenques escollits per a ser presidents i vocals durant la jornada electoral https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sortejats els càrrecs de les meses electorals per als comicis locals i europeus del proper 26 de maig

A partir de divendres es començaran a notificar les designacions als rubinencs i rubinenques escollits per a ser presidents i vocals durant la jornada electoral

El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari (foto: Ajuntament).
El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari (foto: Ajuntament)

Aquest dimarts s’han designat els i les membres de les 85 meses electorals que s’habilitaran amb motiu dels comicis locals i europeus del proper 26 de maig. Les persones que integraran les diferents meses s’han escollit per sorteig en el marc d’un ple extraordinari. 

En total s’han elegit 1.530 rubinencs i rubinenques: 255 presidents i vocals titulars, 510 presidents i vocals suplents i 765 persones de reserva. A partir de divendres, l’Ajuntament començarà a notificar les designacions a les persones escollides. Juntament amb la notificació, se’ls lliurarà un manual d’instruccions on s’explica amb detall el funcionament de la jornada electoral i les seves competències com a presidents o vocals.

Les persones que ho desitgin també poden comprovar, des d’aquest mateix dimarts, si han estat escollides com a integrants d’alguna mesa en aquest enllaç. Per fer la consulta, que només té valor informatiu, cal introduir el número de DNI o Targeta de residència sense la lletra.

La ciutadania que per algun motiu no pugui exercir la responsabilitat que se li ha designat haurà de presentar la reclamació corresponent a la Junta Electoral de zona en els set dies posteriors a la notificació.

Com és habitual, el consistori oferirà una sessió formativa per als membres de mesa uns dies abans dels comicis.

25 col·legis electorals
En aquests comicis no s’han introduït novetats pel que fa als col·legis i meses electorals, és a dir, que hi haurà els mateixos que a les recents eleccions generals de diumenge. En total, a les eleccions municipals i al Parlament europeu del proper 26 de maig hi haurà 25 col·legis electorals, 42 seccions i 85 meses.

Un total de 55.250 rubinencs i rubinenques estan cridats a les urnes, entre els quals hi ha els ciutadans i les ciutadanes de la Unió Europea (UE) residents a la ciutat i les persones procedents de països que hagin signat amb Espanya un acord de reciprocitat de vot que hagin sol·licitat la seva inscripció al cens dins del termini previst. 

Les llistes del cens han estat exposades a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre per tal que els rubinencs i rubinenques amb dret a vot poguessin consultar i verificar que les seves dades eren correctes. 

Les persones que tinguin dificultats per adreçar-se al col·legi electoral poden demanar el servei de transport adaptat que ofereix Creu Roja. La sol·licitud s’ha de presentar a l’OAC.

Etiquetes