Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Santiago Granizal i Rossy de Palma inauguren la Festa Major reivindicant el caràcter acollidor de Rubí Durant el pregó inaugural, l’alcaldessa ha apel·lat a l’emoció amb què els rubinencs i rubinenques viuen la seva festa gran https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Santiago Granizal i Rossy de Palma inauguren la Festa Major reivindicant el caràcter acollidor de Rubí

Durant el pregó inaugural, l’alcaldessa ha apel·lat a l’emoció amb què els rubinencs i rubinenques viuen la seva festa gran

Rossy de Palma i Santiago Granizal, fent el pregó acompanyats de les autoritats municipals (foto: Localpres).
Rossy de Palma i Santiago Granizal, fent el pregó acompanyats de les autoritats municipals (foto: Localpres)

El ballarí rubinenc Santiago Granizal i l’actriu Rossy de Palma han inaugurat aquest dijous la Festa Major 2018 amb el tradicional pregó des del balcó de l’Ajuntament. L’acte s’ha vist parcialment alterat per la pluja, que també ha provocat la cancel·lació o el retard d’altres activitats programades durant aquesta nit.

Després del seu pas pel concurs televisiu Bailando con las estrellas, la parella d’artistes formada per Granizal i De Palma ha rebut l’honor de donar el tret de sortida a la festa gran de Rubí juntament amb l’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos regidors i regidores. Santiago Granizal, d’origen uruguaià, ha parlat amb emoció de la seva vida a Rubí: “Quan vaig arribar a Catalunya des de l’Uruguai, amb l’objectiu d’escoltar la meva vocació i créixer professionalment, vaig tenir el privilegi que fos Rubí la ciutat que m’acollís, una vila plural, humana, acollidora, acostumada des de sempre a rebre i donar, oberta a l’hora de rebre cultures, individus, diferents maneres de fer”. El ballarí i actor s’ha referit amb molt afecte a la gent de Rubí, de qui ha dit que és el “principal actiu” de la ciutat, i ha assegurat que seguirà contribuint-hi des de la seva professió: “Rubí és el lloc on he complert els meus somnis i renovo el meu compromís amb ella cada dia. La meva manera d’agrair totes les oportunitats que m’ha donat és transmetent el que sé fer”.

Rossy de Palma ha respost a les paraules emocionades de Granizal fent una defensa del caràcter dels rubinencs i rubinenques: “A Rubí s’ho passen de meravella perquè és una ciutat on els agrada molt practicar la germanor”, i s’ha sumat al ballarí a l’hora de reinvindicar la importància de seguir els propis somnis, concloent que “cal ser feliç, que són quatre dies!”.

Atesa la coincidència amb la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, els dos pregoners també han aprofitat la seva intervenció des del balcó de l’Ajuntament per reclamar l’acceptació de tothom, sigui quina sigui la seva condició sexual, “perquè tots tenim dret a ser feliços”.

Una festa per viure intensament
Des del balcó del consistori, l’alcaldessa s’ha referit a “la impaciència, els nervis, l’emoció, les ganes de sortir al carrer, de conviure i de passar-ho d’allò més bé” que acompanyen l’inici de la Festa Major, i ha convidat la ciutadania a viure amb intensitat aquests quatre dies de celebració: “Confio en la vostra força, en la vostra energia per omplir places i carrers, per portar somriures a tots els racons de la ciutat i per gaudir de totes les activitats pensades per a cadascun de vosaltres. Petits i grans, grans i petits, aprofiteu per viure amb tota la intensitat la cultura, l'esport, la gastronomia i la cooperació”. 

La primera edil ha aprofitat l’altaveu que proporciona el pregó per tornar a agrair la contribució de les entitats locals, com ja ho va fer durant la recepció d’aquest dimecres, així com per posar de relleu la diversitat de les activitats previstes: “Seran quatre dies per col·leccionar vivències, històries personals i memòries col·lectives”. La cultura popular i tradicional, la música programada dins el festival RRandom, les nombroses propostes familiars o els espais reservats al públic jove són alguns dels aspectes de la festa que ha volgut destacar durant el seu discurs.

Martínez ha tancat la seva intervenció emplaçant els rubinencs i rubinenques a viure aquestes jornades “amb molta passió, amb molt de civisme, respecte i bona convivència. I sobretot, volem una Festa Major lliure de violència de gènere. Lliure d’assetjaments sexistes de cap tipus. Perquè NO és NO!”.

Un cop finalitzat el pregó, s’ha complert la tradició del canvi de toia de la geganta Paula, a càrrec de l'alcaldessa i dels pregoners. En canvi, no s’ha pogut fer el tradicional pilar dels Castellers de Rubí, ja que la pluja no en garantia la seguretat.

L’acte d’inici de la Festa Major ha tingut lloc després del seguici de les entitats de cultura popular i tradicional catalana. Per segon any consecutiu ha estat una desfilada de lluïment, que ha comptat amb l’acompanyament de l’alcaldessa, del regidor de Cultura i dels representants dels diversos grups municipals.

Com és habitual, les entitats han entrat una a una a la plaça Pere Aguilera, on han ofert petites actuacions davant les autoritats i la ciutadania. L’acte ha servit per conèixer el nou gegantó de la Colla de Geganters de Rubí, l’Orelletes, així com els vestits que estrenaven la Laia i el Galderic. També hi ha participat per primer cop el Bòjum, el germà del Bòdum que ha creat recentment l’associació Les Anades d’Olla.