Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Muç tindrà una franja perimetral de protecció contra incendis forestals Els treballs han començat aquesta setmana i estan subvencionats per la Diputació de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sant Muç tindrà una franja perimetral de protecció contra incendis forestals

Els treballs han començat aquesta setmana i estan subvencionats per la Diputació de Barcelona

Les tasques han començat aquesta setmana.
Les tasques han començat aquesta setmana

L'Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Medi Ambient, ha planificat la creació d'una franja perimetral privada a la urbanització de Sant Muç. La Llei d'incendis forestals obliga a disposar de franges perimetrals netes de vegetació al voltant dels nuclis de població situats a prop del bosc. Les franges perimetrals són una de les mesures que estableix la normativa per a les urbanitzacions que, com és el cas de Sant Muç, no tinguin una continuïtat immediata amb la trama urbana i estiguin situades a menys de 500 metres de terrenys forestals. En aquests casos, la franja de seguretat ha de ser de 25 metres d'amplada a comptar des del perímetre exterior. Així es recull també al Pla de Protecció (PPU) de Sant Muç, un document elaborat per l'Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona que detalla la necessitat de crear la franja com a mesura d'autoprotecció. A més, a la urbanització de Sant Muç hi ha un conjunt de parcel·les privades que presenten també risc de caiguda dels arbres al situar-se la zona forestal a menys de 25 metres dels habitatges més propers.

Les finques on és necessari accedir per fer la neteja són terrenys boscosos sense cap aprofitament aparent, la gran majoria no disposen de tanca de limitació i on no hi ha habitatges. La formació de la franja de seguretat, de superfície total d'unes 10,14 ha, amb una amplada de 25 metres des del límit fixat pel planejament urbanístic, consisteix en la tala d'arbres per assolir la densitat de 150 peus/ha, la poda inferior dels arbres fins a 2,20 metres d'alçada i la trituració de resta de poda i estassada.

La Diputació de Barcelona ha concedit a l'Ajuntament de Rubí una subvenció de 23.704,11 € que correspon al cost total de les obres. L'ajut econòmic és a càrrec del Pla Xarxa de Governs Locals 2017-2018, de la Diputació de Barcelona. Els treballs han començat aquesta setmana a càrrec de l'empresa ILEX, SL i s'estima que estaran enllestits en dos mesos.