Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Jordi tornarà a omplir la ciutat de llibres i roses Les parades dels llibreters locals ocuparan la plaça del Doctor Guardiet el 23 d’abril de 9.30 a 21 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sant Jordi tornarà a omplir la ciutat de llibres i roses

Les parades dels llibreters locals ocuparan la plaça del Doctor Guardiet el 23 d’abril de 9.30 a 21 h

Sant Jordi tornarà a omplir la ciutat de llibres i roses.

Les activitats de la diada Sant Jordi ompliran la ciutat de llibres i roses el 23 d’abril. La ciutadania trobarà a la plaça Doctor Guardiet cinc parades de llibres: El Racó del llibre, L'Ombra, Gràfiques Ventura, Kame Kame Comics i Vilalta. També hi haurà parades d’entitats: Oncolliga, Parròquia Sant Pere, Font del Ferro, Òmnium Rubí, Assemblea Nacional Catalana, Comitè de defensa de la República, el Consell Local per la República, Càritas Rubí, Fundació Vicenç Ferrer i Grup Col·laboradors Museu de Rubí. Llibreters i entitats compartiran espai amb les tradicionals parades de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, el Servei Local de Català i partits polítics, i una activitat artística infantil: el taller Pinzellades (17.30 h), que permetrà conèixer diferents tècniques de pintura i crear veritables obres d’art relacionades amb la diada. Les activitats del 23 d’abril es completen amb una edició especial de la Trocalleria, l’espai d’intercanvi d’objectes de segona mà, que es dedicarà als llibres (10 a 14 h i de 17 a 21 h) i una audició de sardanes a plaça Catalunya (18 h) amb la Cobla Montgrins.

L’Ateneu i la Biblioteca Mestre Martí Tauler seran els altres espais de la festa del llibre i la rosa a Rubí. Les propostes culturals arrencaran dijous 18 d’abril a l’Ateneu (19 h), amb la primera conferència del cicle La música clàssica amb perspectiva, a càrrec de Mar Medinyà, historiadora de l'art especialitzada en música, màster en musicologia i violoncel·lista. Aquestes xerrades parlaran de la història de la música de manera inclusiva, respectuosa i amb perspectiva, sense oblidar les històries de les dones que s'han dedicat a crear música i a interpretar-la. Divendres 19 d’abril, el cicle Música d'autor, d'arrel, contemporània i analògica porta a l’Ateneu (19 h) Tria, tres músics amb universos musicals molt diferents, units pel folk i les músiques tradicionals de la península ibèrica. L’equipament del carrer xile obrirà els seus jardins als nens i nenes dissabte 20 d’abril (12 h) amb l’espectacle Quin desastre de Sant Jordi. També s’inclou a la programació de Sant Jordi el Conta’m una òpera, també a l’Ateneu, que dilluns 22 d’abril (19 h) tractarà sobre el El Messies de Händel/Mozart.

A La Sala Teatre Municipal, s’hi podrà veure la Gala solistes de ballet (20 d’abril, 20 h); l’espectacle familiar Community - The history (21 d’abril, 18 h) i Be water (25 d’abril, 19 h). A càrrec de la Cia. Produccions Maria Palomo i Enginyeria Sense Fronteres, Be Water és una obra de teatre sobre la problemàtica de la mercantilització de l'aigua en format de paròdia televisiva.

Les propostes de Sant Jordi culminaran el 25 d’abril (17 h, Biblioteca Mestre Martí Tauler) amb l’entrega de premis del Concurs de relats 'Veus de dona’ que es va posar en marxa al març. Com cada any, el concurs promou la reflexió sobre les desigualtats de gènere a través de l’escriptura. A més, l’Ajuntament farà donació d’un llibre de temàtica de gènere i feminista a tots els centres educatius de la ciutat.

Les propostes del 23 d'abril coincideixen també amb les activitats del Dia de la Terra. El 20 d’abril, la Font del Ferro formarà part de la Fira de la Terra amb la venda de rosers piti miní guarnits. L’empresa municipal prepara com cada any roses guarnides per la seva clientela.

Objectius de Desenvolupament sostenible