Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Galderic continua creixent en la seva 22a edició La Fira que uneix art i pagesia torna al centre de Rubí el proper dissabte 15 d’octubre, les propostes gastronòmiques de la ruta ‘De Tapes per la Fira’ es podran tastar des de dijous 6 d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sant Galderic continua creixent en la seva 22a edició

La Fira que uneix art i pagesia torna al centre de Rubí el proper dissabte 15 d’octubre, les propostes gastronòmiques de la ruta ‘De Tapes per la Fira’ es podran tastar des de dijous 6 d’octubre

La 22a Fira de Sant Galderic s’ha presentat a l’Ateneu (foto: Localpres).
La 22a Fira de Sant Galderic s’ha presentat a l’Ateneu (foto: Localpres)

La Fira de Sant Galderic prendrà de nou el nucli antic de Rubí el proper dissabte 15 d’octubre. Des de 1995, la proposta organitzada per l’Associació de Sant Galderic treu al carrer l’art i la pagesia de la ciutat en una fira que cada any creix i es fa més multitudinària. En aquesta 22a edició, el carrer Sant Sebastià, recentment remodelat, s’incorpora als espais de Sant Galderic tal com ja va passat l’any passat amb el carrer Maximí Fornés. Sant Galderic manté una estreta relació amb les entitats de la ciutat. A més de la 22a Fira d’Art i Pagesia, la fira comparteix protagonisme amb la 13a Fira Retro Clàssic Rubí, organitzada pels Amics dels Automòbils Antics; la 15a Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, que inclou l’únic concurs de plaques de cava que es fa a Espanya;  la 20a Diada castellera, que enguany tindrà lloc a les 18.30 h a la plaça Pere Aguilera;  i la 22a Trobada de Puntaires de Rubí, que portarà especialistes de les puntes de coixí de Sabadell, Terrassa i Sant Cugat, entre d’altres. “La fira és un aparador de ciutat cada vegada més gran i a cada edició hi ve més gent de fora, això implica que la feina d’organització és també més gran. Sense la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, les entitats i les persones voluntàries no la podríem fer”, explica la presidenta de l’Associació de Sant Galderic, Magda Batlles.

Durant la presentació de la fira, Batlles també ha posat l’accent en el fet que aquest Sant Galderic serà més musical que mai amb actuacions, entre d’altres, de la Latin Band de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i la banda rubinenca Crousteau.

Per al regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, “Sant Galderic és una proposta singular perquè uneix l’art i la pagesia, dues temàtiques que formen part de la història i la identitat de Rubí”. Rodríguez també ha ressaltat el vessant solidari de la cita que promou el 4t recapte d’aliments organitzat per la Taula d’Entitats per la Inclusió Social.

De tapes per la Fira

Des de fa cinc anys, la gastronomia se suma a l’art i la pagesia amb la ruta De Tapes per la Fira. En aquesta cinquena edició, 31 restauradors locals, un més que l’any passat, proposen creacions originals que es podran tastar per 2,5 euros acompanyades de cervesa. Amb el patrocini de l’empresa Damm i la col·laboració del servei de comerç de l’Ajuntament de Rubí, el De tapes per la Fira manté el format de 10 dies, es posa en marxa aquest dijous 6 d’octubre i s’allargarà fins dissabte 15. “L’any passat es van vendre 23.500 tapes i es van recollir més de 800 valoracions, la majoria amb notes molt altes. Un cop més el sector de la restauració s’implica en un gran esdeveniment de ciutat”, destaca el regidor de comerç, Rafael Güeto.

Les tapes es podran degustar de dilluns a divendres a partir de les 18 h; i els cap de setmana i festius, de 12 a 23 h. Com l’any passat, els rubinencs podran triar la millor proposta gastronòmica. Cada establiment disposarà d’urna i de butlletes. Per poder votar caldrà que cada butlleta tingui el segell de tres restaurants.

Els establiments més votats rebran un reconeixement i es destacaran de manera especial en la ruta de l’any vinent. Entre els votants, se sortejaran 3 vals-restaurant de 30 euros per qualsevol dels 31 restaurants que participen a la Fira.