Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salvador Allende es consolida com l’espai jove de la Festa Major Per tercer any consecutiu, diverses entitats juvenils i de cooperació tornaran a omplir aquesta plaça d’activitats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Salvador Allende es consolida com l’espai jove de la Festa Major

Per tercer any consecutiu, diverses entitats juvenils i de cooperació tornaran a omplir aquesta plaça d’activitats

Els regidors Marta García i Moisés Rodríguez, amb membres d’algunes de les entitats col•laboradores (foto: Localpres).
Els regidors Marta García i Moisés Rodríguez, amb membres d’algunes de les entitats col•laboradores (foto: Localpres)

Aquesta Festa Major, la plaça Salvador Allende tornarà a acollir múltiples activitats per al públic jove, organitzades en col·laboració amb una desena d’entitats juvenils i de cooperació de la ciutat. La celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, diversos concerts i activitats esportives són algunes de les propostes que tindran lloc en aquest punt de la ciutat, consolidat ja com l’espai jove de la Festa Major.

El dijous 28 de juny, el protagonisme serà per a la Rubí Pride Night, que inclourà novament l’Olímpic Gais, la lectura del manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI i diverses actuacions musicals, entre d’altres. “Creiem que és positiu que Salvador Allende torni a acollir activitats com els Olímpic Gais, amb un caràcter lúdic però que al final serveixen també per donar visibilitat al col·lectiu LGTBI”, ha assegurat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. “Però no volem que sigui anecdòtic ni una acció puntual de Festa Major i res més”. Per aquest motiu, García ha explicat que el paviment de la pista on se celebraran els Olimpic Gais es pintarà amb els colors de la bandera LGTBI, de manera que aquest missatge de suport a aquest col·lectiu perduri en el temps.

Divendres i dissabte s’han programat activitats esportives i l’activitat Cooking mix. A més, divendres també tindrà lloc el Rock Km 0 amb les actuacions d’Imperio Marioneta, Límite, Penkas DS, Batec i Violets, mentre que dissabte s’ha programat el Vermut musical La SoniK Mornings amb Eric Moyano, La SoniK Dj's, Hariatz i Godac; la Festa no Major amb exhibicions i classe magistral de street dance, kpop i boxa i el concert de Jeebli; i la proposta La Sonik Takes the City, amb les actuacions de Chapaos a la Nueva, Xiroi, Urfabrique, Sr. Chen, 3menyonkis i Sensimillaz.

Per últim, diumenge 1 de juliol tindran lloc tres propostes musicals: un vermut musical amb Sergi Estella i Trave Cigar Box & Mr. Praiets; l’actuació de Carla Collado, i el Tastet d’estiu, on es podran sentir versions de les millors cançons de l’estiu de tots els temps. Per últim, diumenge al vespre es presentarà la tercera edició de l’Infest, Festival Internacional de Curtmetratges de Terror, Fantàstic i Freak, que tindrà lloc al Celler els dies 13 i 14 de juliol.

Durant la presentació de les activitats organitzades a l’espai Allende, el representant d’una de les entitats col·laboradores, l’Associació Juvenil Musical La Sonik, ha explicat que han buscat la complicitat de l’entitat Peacock “per fer una col·laboració de gèneres i estils” la nit de dissabte. Segons Adrián Ursel, han programat “una nit que començarà amb grups més tranquils, seguits de rock i ska català i, per acabar, música més electrònica”. Per la seva banda, Francesc Serrate, d’Arkam, ha parlat del Rock Km 0: “Hem buscat grups de proximitat i amb molta presència femenina”.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha explicat que Salvador Allende s’ha convertit en el punt neuràlgic per als joves i les joves de la ciutat per Festa Major: “Per tercer any consecutiu, aquesta plaça es converteix en espai de referència dels nostres joves i de totes les entitats juvenils, que ja fa temps que van fer la demanda de tenir el seu propi espai a la Festa Major i que cada vegada es consolida amb més activitats”.

En la mateixa línia s’ha expressat el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez: “La programació jove no deixa de ser un puntal de tota la programació de la Festa Major. Aquest espai es consolida com un espai de participació, on els joves podran dir-hi la seva”. Rodríguez també ha posat en valor la bona feina que fan les entitats col·laboradores:  AMR, Arkam, Crac, La Sonik, Other, Vicente Ferrer, Associació Senegambia, ACSOT, Karambenor Di Kassofor i Associació de Mandegane.  

No és no
Enguany, l’Ajuntament reforçarà la campanya “No és no”, que vol lluitar contra les violències masclistes, en aquest cas en el context de les festes. L’Escardívol disposarà d’un punt d’atenció davant l’oficina d’Esport per a Tothom que obrirà els dies 28, 29 i 30 de juny a partir de les 23 h i fins a l’acabament de les activitats. També hi haurà personal itinerant per informar i atendre aquelles persones que ho puguin necessitar.

Aquest missatge contra les agressions sexistes també serà més visible, ja que es repartirà material informatiu tant a l’Escardívol com a Salvador Allende. L’objectiu és, en primer terme, prevenir les agressions i, en segon lloc, promoure que les persones que les pateixen o les presencien sàpiguen com actuar.

Aquesta no serà l’única acció de sensibilització envers als joves que impulsarà l’Ajuntament. A l’Escardívol també s’habilitarà un punt d’informació sobre consums responsables (alcohol i drogues). També hi haurà persones itinerants informant sobre aquest tema en espais com Salvador Allende.

Fitxers relacionats