Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'ajorna la Festa Major de Rubí pel coronavirus Un cop prorrogat l'estat d'alarma i davant la possibilitat que el retorn a la normalitat es produeixi de forma esglaonada, l'Ajuntament ha decidit posposar la festa fins després de les vacances https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S'ajorna la Festa Major de Rubí pel coronavirus

Un cop prorrogat l'estat d'alarma i davant la possibilitat que el retorn a la normalitat es produeixi de forma esglaonada, l'Ajuntament ha decidit posposar la festa fins després de les vacances

Pregó de la Festa Major 2019 (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Pregó de la Festa Major 2019 (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'Ajuntament de Rubí ha decidit ajornar la Festa Major de Sant Pere, que s'havia de celebrar del 25 al 29 de juny, davant la situació d'emergència generada per la Covid-19. La corporació local ha optat pel canvi de data després que el Govern espanyol hagi anunciat la pròrroga de l'estat d'alarma com a mínim fins al 26 d'abril i atenent que, un cop s'aixequi el confinament, el retorn a la normalitat es produirà probablement de manera progressiva.

De moment no s'ha fixat un nou calendari per a la celebració però es treballa amb la possibilitat que es faci coincidir amb la Festa Major Petita de Sant Roc, que se celebra a principis de setembre. En cas que es confirmés aquesta opció, el Rubí Random Music Festival també tindria lloc a la tornada de les vacances d'estiu.

La decisió d'ajornar la Festa Major respon a la situació d'emergència sanitària, que farà inviables les grans concentracions de persones a mig termini, però també a l'enorme complexitat de tancar la programació i tots els aspectes organitzatius de la celebració en l'actual context. Una dificultat que afecta l'administració però també les entitats locals, pilar essencial de la festa.

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha manifestat que no és fàcil prendre aquesta decisió perquè "els rubinencs i rubinenques, i en especial les entitats, esperen la Festa Major amb moltes ganes durant tot l'any. Però és l'opció més sensata per garantir la seguretat de tothom i per poder preparar-la bé i gaudir-la al màxim un cop passi aquesta situació".

Tendència generalitzada
L'ajornament de la Festa Major de Rubí se suma al d'altres grans esdeveniments arreu de Catalunya. La majoria dels festivals de música que havien de tenir lloc entre els mesos de maig i juny ja han confirmat que se suspenen o que es traslladen a noves dates. De la mateixa manera, festes populars tan massives com la Patum de Berga també s'han posposat fins al setembre.