Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obren les inscripcions per als Projectes de millora de la competitivitat empresarial 2016 Les set accions, totalment subvencionades per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació, s’han presentat aquest dimecres en una jornada a la Masia de Can Serra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’obren les inscripcions per als Projectes de millora de la competitivitat empresarial 2016

Les set accions, totalment subvencionades per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació, s’han presentat aquest dimecres en una jornada a la Masia de Can Serra

Diverses empreses ja s’han interessat pels projectes (foto: Localpres).
Diverses empreses ja s’han interessat pels projectes (foto: Localpres)

Les empreses interessades a participar en els Projectes de millora de la competitivitat empresarial, que organitza l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, ja poden formalitzar la seva inscripció. El Fòrum de la Masia de Can Serra ha acollit aquest dimecres la jornada de presentació de les set accions previstes per a aquest any: Quadre de comandament, Finançament a mida, Exportació per a petites i mitjanes empreses, Consolidació internacional, Diversificació internacional, Xarxa Rubí Empresa i Planifica estratègicament la teva empresa.

A l’acte, que ha comptat amb l’assistència d’una trentena d’empreses de diferent envergadura, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha destacat la gran utilitat dels projectes impulsats per l’OSE: “Són set projectes que ataquen diverses qüestions que considerem importants: l’estratègia, [...] perquè a vegades el dia a dia no ens permet aixecar la mirada, cosa que és molt important; la internacionalització, que és un element de competitivitat molt evident; i el treball en xarxa, que vol dir passar de la competència a la cooperació, que és un pas molt important i que ha de formar part de la metodologia de treball de tots aquests projectes”.

Les empreses locals podran beneficiar-se enguany de set accions totalment subvencionades per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Es tracta de projectes que ja s’havien realitzat anteriorment i que enguany incorporen algunes novetats, com ara la inclusió generalitzada de jornades grupals per afavorir el networking.

L’acció Quadre de comandament, amb un total de sis edicions, té com a objectiu millorar la presa de decisions de les empreses. En el marc d’aquest projecte, s’ajuda els participants a diagnosticar si estan desenvolupant un bon pla estratègic i a definir accions concretes per assolir objectius ─facturació, marge, millora de processos, motivació de persones i eficàcia de la comunicació externa─.

Finançament a mida té com a finalitat facilitar a les empreses l’accés al finançament extern, tot evitant les tensions de tresoreria i procurant que obtinguin un marge per incrementar la seva capacitat de compra d’existències i d’inversió. Amb aquesta acció, que arriba ja a la quarta edició, també s’ajuda els participants a millorar el seu poder de negociació mitjançant la realització d’un dossier executiu financer.

El projecte Iniciació a l’exportació també s’organitza per quarta vegada, en aquest cas rebatejat amb el nom d’Exportació a la petita i mitjana empresa. El seu objectiu segueix sent donar formació, assessorament i acompanyament individualitzat a pimes i micropimes de Rubí que volen iniciar-se en l’exportació, però enguany incorpora com a gran novetat la possibilitat de participar en una missió comercial conjunta.

Els projectes relacionats amb l’exportació es completen amb les terceres edicions de Consolidació internacional i de Diversificació internacional, el primer adreçat a les pimes i micropimes que vulguin consolidar l’experiència exportadora i establir un pla d’actuació per posicionar-se en els mercats exteriors, i el segon a les empreses amb experiència internacional consolidada que necessitin ajuda en la prospecció, la recerca de socis potencials o l’establiment en mercats nous.

També suma tres edicions la Xarxa Rubí Empresa, que aquest any estarà centrada en la importància de les persones com a motor de l’empresa. L’objectiu d’aquest acció és acompanyar les firmes locals en el desenvolupament de processos innovadors i generar una comunitat que treballi en xarxa i comparteixi coneixement.

En darrer terme, l’OSE recupera el projecte Planifica estratègicament la teva empresa, que es realitza per segona vegada amb l’objectiu d’implantar una metodologia que permeti als empresaris fer previsions que els ajudin a visualizar i analitzar la projecció futura del seu negoci.

Inscripcions obertes
Les empreses interessades en algun d’aquests projectes poden formalitzar la seva inscripció adreçant-se a la Masia de Can Serra, situada al carrer Can Serra, 3, trucant el telèfon 93 588 70 00 ext. 1439 o bé enviant un correu electrònic a . També poden trobar tota la informació sobre aquestes accions al web www.rubiempresa.net.

Un cop rebudes les sol·licituds, durant el mes de maig l’OSE farà la selecció de les empreses participants, ja que les places són limitades.

Imatges relacionades

Tots els projectes contemplen sessions individuals i grupals (foto: Localpres)
Tots els projectes contemplen sessions individuals i grupals (foto: Localpres)
S'han presentat un total de set projectes (foto: Localpres)
S'han presentat un total de set projectes (foto: Localpres)
Les empreses han pogut conèixer el funcionament dels projectes (foto: Localpres)
Les empreses han pogut conèixer el funcionament dels projectes (foto: Localpres)
El regidor Rafael Güeto ha presentat la jornada (foto: Localpres)
El regidor Rafael Güeto ha presentat la jornada (foto: Localpres)