Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obren les inscripcions per a la formació de comerciants El Servei de Comerç ofereix formació gratuïta tant per a comerciants que tinguin un establiment obert a la ciutat com per a emprenedors que vulguin iniciar una activitat comercial https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S’obren les inscripcions per a la formació de comerciants

El Servei de Comerç ofereix formació gratuïta tant per a comerciants que tinguin un establiment obert a la ciutat com per a emprenedors que vulguin iniciar una activitat comercial

Visita a locals buits de la passada edició de l’Obrim persianes .
Visita a locals buits de la passada edició de l’Obrim persianes

El comerciants locals poden inscriure’s a partir d’aquest divendres a la formació que ofereix el Servei de Comerç de l’Ajuntament de Rubí. El tràmit és gratuït però les places de cada sessió són limitades i s’atorgaran per ordre d’inscripció. Per assistir-hi cal emplenar aquest formulari i fer-lo arribar al Servei de Comerç a l’adreça comerc@ajrubi.cat. La inscripció també es pot formalitzar presencialment a la Masia de Can Serra o a qualsevol Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

Entre el 19 i el 22 de setembre s’impartirà el  curs Aspectes clau en la gestió d’un establiment comercial. Durant la formació, impulsada per la Cambra de Comerç de Terrassa i la Diputació de Barcelona, s’analitzaran aspectes bàsics de l’establiment comercial, des de l’aparador fins a l’atenció al client. La proposta es farà a l’auditori de l’edifici Rubí Desenvolupament de 14 a 16.30 h.

Abans de la campanya de Nadal, entre els mesos d’octubre i novembre, també s’ofereix la formació Redecora el teu comerç que permet un assessorament individualitzat sobre aspectes de màrqueting i marxandatge visual. En aquest cas, la formació es divideix en tres sessions individuals i una de grup. Durant les sessions personals, que es faran als mateixos establiments comercials, professionals de diferents àmbits proposaran pautes per a la millora de l’aparador, la presentació interior del producte i les campanyes de promoció. La sessió de grup, que tindrà lloc el 24 de novembre de 14.30 a 16.30 h a Rubí Desenvolupament, aplegarà tots els comerços participants per posar en comú l’experiència i compartir les bones pràctiques adquirides.

A més de les accions formatives adreçades a comerços ja establerts, el Servei de Comerç també ha programat diferents sessions per promoure l’emprenedoria comercial sota el títol d’Obrim persianes.

Dimarts 27 de setembre s’oferirà la càpsula formativa Com triar el millor emplaçament per al meu negoci, una sessió teòrica on s’expliquen els principals aspectes a tenir en compte a l’hora de triar un local comercial i es faciliten eines d’anàlisi per triar el millor emplaçament per a cada tipus d’establiment. Serà a les 10 h al Fòrum de la Masia de Can Serra.

Dimecres 28 de setembre, entre les 10 i les 13.30 h, s’ha preparat una visita guiada a locals comercials disponibles al centre de la ciutat. Amb la col·laboració d’algunes immobiliàries rubinenques, els assistents veuran locals buits de la zona, coneixeran les seves característiques i valoraran les possibilitats per a establir-hi diferents tipus de negoci.

Finalment, dijous 29 de setembre de 17 a 19 h, també al Fòrum de la Masia de Can Serra, tindrà lloc la jornada Coneix les franquícies, organitzada pel Servei de Comerç, el portal Franquícies.cat i Top Ten Franquicias. La sessió constarà de dues parts. La primera comptarà amb una ponència central que explicarà el model de negoci de la franquícia i el testimoni d’un cas d’èxit que explicarà la seva experiència com a franquiciat. La segona part consistirà en una sessió de networking amb diverses franquícies participants on els assistents podran contactar i rebre informació directa de les franquícies que els interessi conèixer. Per assistir a aquesta formació en concret, les inscripcions s'obriran properament al web de Franquícies.cat.

Les inscripcions per a la resta de propostes de l’Obrim persianes es podran formalitzar a partir de dilluns 5 de setembre al Servei de Comerç, a la Masia de Can Serra o a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) emplenant un formulari especific que es publicarà a www.rubicomerç.cat.