Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fins al 12 de març es poden presentar projectes a la 10a edició dels Premis al civisme Els guardons es lliuraran el 17 d’abril al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, en el marc dels Vermuts musicals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Fins al 12 de març es poden presentar projectes a la 10a edició dels Premis al civisme

Els guardons es lliuraran el 17 d’abril al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, en el marc dels Vermuts musicals

Els guardonats a la 9a edició dels Premis al civisme, en el moment de rebre el seu reconeixement (foto: Localpres).
Els guardonats a la 9a edició dels Premis al civisme, en el moment de rebre el seu reconeixement (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha convocat la 10a edició dels Premis al civisme. Es tracta d’uns guardons que tenen per objectiu reconèixer els millors projectes que continguin una acció cívica i participativa iniciada o executada el 2015 a la ciutat. Enguany, l’Ajuntament ha incrementat la dotació econòmica d’aquests premis amb l’objectiu de prestigiar els guardons i fomentar la participació dels rubinencs.

Els Premis al civisme s’adrecen a totes les entitats, col·lectius, organitzacions i persones a títol individual ─majors de 18 anys i empadronades a Rubí─ que hagin realitzat alguna acció creativa i innovadora que fomenti el civisme i la convivència a la ciutat. Amb aquests guardons es pretén fer visibles totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació i la sensibilització, en definitiva, tots aquells valors que estimulen i afavoreixen la convivència i el civisme.

A l’hora d’avaluar les propostes presentades, el jurat tindrà en compte que el projecte reforci valors com el voluntariat, la tolerància i el respecte; que fomenti la integració social entre persones de diferents edats, orígens, gènere i diversitat funcional; que promocioni el civisme, la convivència i la participació a la ciutat; que sigui una acció ben definida, que tingui continuïtat en el temps i que requereixi un treball en xarxa que afavoreixi la cohesió social; que es pugui exportar a altres realitats socials i que sigui una idea creativa i innovadora.

Els premis consten d’un reconeixement i d’una dotació econòmica, que serà de 2.500 euros en el cas del guanyador, de 1.500 en el cas del segon classificat i de 1.000 euros en el cas del projecte que hagi quedat en tercera posició ─en l’anterior convocatòria, els guardons estaven dotats amb 1.500 €, 750 € i 500 €, respectivament─.

Cada participant pot presentar una única proposta al certamen, que haurà de lliurar a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de la ciutat a partir del dia en què es publiqui la convocatòria de la 10a edició dels Premis al Civisme al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i fins al 12 de març, ambdós inclosos. L’11 d’abril, el jurat dels premis es reunirà per puntuar els projectes i decidir els guanyadors. Els guardons es faran públics el 17 d’abril a les 13 h al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, dins la programació de Vermuts musicals, una activitat mensual que forma part de les accions del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri.

Uns premis amb trajectòria
Els Premis al civisme van néixer l’any 2000 de la mà de la Coordinadora d’Entitats de Rubí. A partir del 2003, l’Ajuntament de Rubí es va unir a la seva organització. Els guardons es van deixar de lliurar entre els anys 2006 i 2011, moment en què l’Ajuntament va decidir recuperar-los.

L’any passat, el projecte guanyador va ser Caçadors de trastets, de l’entitat que porta el mateix nom, una iniciativa que té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de no llençar brossa al bosc.