Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicien les obres de rehabilitació i millora del col·lector de Can Xercavins Els treballs s’executen amb l’objectiu de donar resposta a les incidències que es produeixen especialment en episodis de pluja https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’inicien les obres de rehabilitació i millora del col·lector de Can Xercavins

Els treballs s’executen amb l’objectiu de donar resposta a les incidències que es produeixen especialment en episodis de pluja

L'actuació permetrà rehabilitar i millorar el col·lector (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'actuació permetrà rehabilitar i millorar el col·lector (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Recentment s’han iniciat les obres de rehabilitació i millora del col·lector en alta de Can Xercavins del sistema de sanejament de Rubí. L’actuació té una durada prevista de sis mesos, aproximadament, i no comportarà afectacions viàries de rellevància.

La millora del col·lector de Can Xercavins és una de les demandes històriques de la ciutat. Gràcies a aquesta actuació es dimensiona el col·lector de manera adequada i es soluciona el problema d’una infraestructura que dona servei a les urbanitzacions i que fa massa temps que està malmesa. L’Ajuntament de Rubí ja va fer el procés d’expropiacions necessàries i ara és el torn de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’acabar aquesta actuació. Segons el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, "amb aquesta obra tan reivindicada i necessària ens dotem d'una infraestructura dimensionada que contribuirà a donar un millor servei  de sanejament i, especialment, evitarà la recurrència de les afectacions contaminants al medi natural en episodis de pluja intensa".

La zona d’obra es localitza al llarg de la traça del col·lector des de les urbanitzacions de Castellnou – Can Mir fins a la seva connexió a l’interceptor del marge dret de la riera de Rubí a l’alçada del barri de la Plana del Castell. En total suposa una longitud de 5 quilòmetres.

El projecte defineix les actuacions necessàries per a la rehabilitació i la millora del col·lector de Can Xercavins, amb l’objectiu de donar resposta a les incidències que es produeixen especialment en episodis de pluja. Així, s’executarà un desviament de la traça del col·lector en el tram baix, que actualment discorre pel torrent. Es tracta de l’àmbit amb major nombre d’incidències. A la vegada, es realitzarà una rehabilitació interior amb màniga a la resta de recorregut, adequant els pous i establint un sistema de camins d’accés que permetin el manteniment posterior de la xarxa.

Les obres les executa l’empresa COPISA per un import de 2.499.029,81 euros.

Objectius de Desenvolupament sostenible