Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicia la millora del parc de Ca n’Oriol, que permetrà integrar l’antiga "Bombonera" Les obres també comportaran la creació de noves àrees infantils i de pícnic sobre una superfície d’1,5 ha als terrenys on hi havia l’antiga urbanització https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’inicia la millora del parc de Ca n’Oriol, que permetrà integrar l’antiga "Bombonera"

Les obres també comportaran la creació de noves àrees infantils i de pícnic sobre una superfície d’1,5 ha als terrenys on hi havia l’antiga urbanització

Recreació virtual de la nova zona de la "Bombonera" (foto: Ajuntament de Rubí).
Recreació virtual de la nova zona de la "Bombonera" (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquest dimecres s’han iniciat les obres de millora al parc de Ca n’Oriol, un projecte que busca preservar, ampliar i millorar aquesta zona per gaudir-ne encara més, i que l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ja va presentar al març. Les actuacions consisteixen principalment a recuperar el terreny de la “Bombonera” i incorporar aquest nou espai al paisatge del parc, fent créixer així l’espai natural.

Al llarg dels últims anys s’han dut a terme diferents actuacions de millora i ara s’actuarà en aquest àmbit, que es troba al mig de l’entorn natural i que possibilita que el parc creixi en espai verd.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha explicat que “la nostra intenció és preservar l’espai i transformar-lo en un camp agrícola. L’espai de la ‘Bombonera’ sempre havia d’haver estat un espai verd i ara el recuperarem: no hi haurà asfalt i serà una continuïtat del parc.” I ha afegit: “Volem fer valer també la creació d’una nova àrea de pícnic als terrenys on hi havia les pistes de petanca Santa Rosa. Per als rubinencs i rubinenques, el parc de Ca n’Oriol és un espai privilegiat on poder passejar, fer exercici, on trobar-nos per celebrar grans actes de ciutat i també petites celebracions de la ciutadania. És per això que actuacions com les que hem posat en marxa son tan importants, perquè ens permetran que el puguem gaudir encara més.

En aquest sentit, es reforçaran i ampliaran els camins existents amb criteris d’accessibilitat, s’integraran els antics vials sense sortida als camps agrícoles existents, s’arranjarà el camí del mirador, es millorarà l’accés a la masia de Ca n’Oriol i s’aprofitarà l’espai guanyat per crear noves àrees infantils i de pícnic per ampliar i oxigenar les activitats del parc.

La integració paisatgística es completarà amb la plantació d’arbres autòctons amb baix requeriment hídric, en consonància amb les masses arbòries existents, la creació de prats, el reciclatge del material enderrocat i la utilització de materials sostenibles i naturals.

Els treballs tenen un termini d’execució aproximat de vuit mesos i disposen d’un pressupost de 981.982,55 euros.

 

Afectacions durant les obres

L’enderroc de la “Bombonera” i l’assoliment de la cota del terreny natural implicarà la supressió de l’aparcament de cotxes que actualment es produeix al llarg del viari principal. No obstant, s’ha adequat un aparcament de vehicles al final del carrer de Flammarion, a l’esplanada entre aquest carrer i el carrer de Sòcrates.

També s’habilitarà un itinerari de vianants des d’aquest aparcament fins a la masia de Ca n’Oriol, amb continuïtat fins al carrer de Mallorca.

Es preveu que els vehicles d’emergències i autoritzats puguin accedir a través del camí de Ca n’Oriol, amb entrada des de l’avinguda de l’Estatut.

Els vehicles de l’obra accediran des del carrer de Sòcrates, a través d’un pas provisional que facilitarà la connexió directa amb la B-30.

Se senyalitzaran convenientment les afectacions descrites, així com l’àmbit d’obra.

Objectius de Desenvolupament sostenible