Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’estableix la prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses A partir de divendres al migdia, a Rubí es podrien produir xàfecs acompanyats de tempesta o calamarsa https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/s2019estableix-la-prealerta-del-pla-inuncat-davant-la-previsio-de-pluges-intenses/@@images/image/preview

S’estableix la prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses

A partir de divendres al migdia, a Rubí es podrien produir xàfecs acompanyats de tempesta o calamarsa

Previsió per divendres. El color groc indica un risc  baix, mentre que el carbassa representa un risc moderat (foto: CECAT).
Previsió per divendres. El color groc indica un risc baix, mentre que el carbassa representa un risc moderat (foto: CECAT)

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha passat a fase de prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT). Aquesta decisió s’ha pres en base a les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar.

Segons informa aquest organisme, les pluges es desplaçaran d’oest a est a partir del migdia d’aquest dijous i, al vespre, podran afectar tot Catalunya. Durant el matí de divendres es preveu que quedin afectades les comarques del nord-oest, sud i prelitoral de Tarragona. A partir de migdia, les tempestes podran afectar tot el territori català. A Rubí es poden produir pluges intenses entre les 12 h i les 18 h.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es poden arribar a superar els 20 litres en 30 minuts localment, i en forma de ruixat o xàfec acompanyats de tempesta o calamarsa a qualsevol punt de Catalunya.