Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RubíBus substitueix cinc vehicles de la seva flota per models híbrids La presentació dels nous autobusos tindrà lloc el dissabte 21 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

RubíBus substitueix cinc vehicles de la seva flota per models híbrids

La presentació dels nous autobusos tindrà lloc el dissabte 21 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat

Els nous vehicles són híbrids i permeten reduir les emissions de CO2 (foto: Ajuntament).
Els nous vehicles són híbrids i permeten reduir les emissions de CO2 (foto: Ajuntament)

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric; i que vol visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Coincidint amb aquesta celebració, l’Ajuntament de Rubí i RubíBus, del grup AVANZA, presentaran el dissabte 21 de setembre els cinc nous vehicles híbrids que properament s’incorporaran al servei de bus urbà, substituint models més antics.

El contracte que regeix aquest servei contempla la renovació periòdica de la flota. L’any 2018 es va acordar la substitució de cinc vehicles per nous models que funcionessin amb tecnologia híbrida. “L’objectiu d’aquesta actuació és millorar el servei que prestem a la ciutadania i, alhora, reduir les emissions de gasos contaminants, contribuint així a assolir els compromisos ambientals adquirits per l’Ajuntament”, ha explicat el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto.

Els nous models són Volvo 7900 híbrid i s’incorporaran a la flota aquest any. Dissabte 21 de setembre es presentaran tres d’aquests vehicles a la ciutadania en el marc d’un acte que tindrà lloc de 10 a 14 h a la plaça Pearson i que permetrà a les persones interessades conèixer les prestacions d’aquests autobusos. Durant la presentació es repartirà a tot el públic assistent un petit obsequi vinculat amb el medi ambient. A més, i pensant en els més petits, l’acte estarà amenitzat per un clown, que realitzarà, entre d’altres, activitats de globoflèxia.

També dins la Setmana Europea de la Mobilitat, diumenge 22 de setembre tindrà lloc la 21a edició de la Bicicletada Popular del Mercat Municipal. El recorregut urbà, apte per a tot tipus de públics, s’iniciarà a les 10 h del matí des de la plaça del Mercat. A l’arribada, els i les participants podran gaudir d’una botifarrada i d’un sorteig de productes oferts pels paradistes de l’equipament.

Les inscripcions, que tenen un cost d’un euro, es poden realitzar fins dissabte 21 a la parada de l’Herboristeria Majó i, una hora abans de l’inici de la cursa, a la plaça del Mercat.

Promoure la mobilitat sostenible
Amb el lema Camina amb nosaltres!, la Setmana Europea de la Mobilitat d’enguany anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la salut i pel medi ambient, sinó també a nivell econòmic.

Els objectius principals d’aquesta iniciativa són:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.