Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RubíBus renova dos dels autobusos que presten servei a la ciutat Els nous vehicles, més eficients, disposen d’una carrosseria en la qual impera la seguretat, la funcionalitat i el confort pels usuaris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

RubíBus renova dos dels autobusos que presten servei a la ciutat

Els nous vehicles, més eficients, disposen d’una carrosseria en la qual impera la seguretat, la funcionalitat i el confort pels usuaris

Els nous vehicles són més eficients i compleixen la normativa legal europea en matèria d’emissions Euro VI.
Els nous vehicles són més eficients i compleixen la normativa legal europea en matèria d’emissions Euro VI

El servei de transport urbà de Rubí ha incorporat dos nous autobusos a la seva flota aquesta setmana. Els nous vehicles substitueixen dos busos de més de 10 anys que fins ara prestaven servei al municipi. Aquestes dues noves unitats, que se sumen a les altres 14 que actualment operen a la ciutat, són més eficients i respectuoses amb el medi ambient.

Els nous autobusos, model New City de 10,5 metres de longitud, compten amb un bastidor SCANIA amb motorització Euro VI de baix consum. Són vehicles més eficients, ja que produeixen una emissió mínima, el que fa que siguin més respectuosos amb el medi ambient i que compleixin l’estricta normativa legal europea en matèria d’emissions Euro VI. Com la resta d’autobusos de la ciutat, estan equipats amb localització via satèl·lit en temps real, fet que permet la gestió de tota la flota des del centre SAE (Sistema d’Ajuda a l’Explotació). També, com la resta, estan dotats de wifi gratuït a disposició dels usuaris i estan equipats amb un sistema de càmeres de control d’accidents.

El model New City disposa d’una nova carrosseria en la qual impera la seguretat, la funcionalitat i el confort pels usuaris. Així, incorpora una càmera a la part posterior del vehicle per millorar la visibilitat del conductor, un sistema lluminós i acústic per avisar els usuaris de l’obertura i el tancament de les portes de l’autobús, polsadors retroil·luminats i connectors USB per poder carregar els telèfons mòbils, entre d’altres. Paral·lelament, també compta amb un sistema d’informació pensat per a les persones invidents, que els indica la línia i la direcció del vehicle.  

Com la resta d’unitats de la flota, aquests dos nous autobusos també disposen de rampes per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda, així com seients de diferent color reservats per a gent gran, embarassades i usuaris amb mobilitat reduïda.

Actualment, la flota de RubíBus, l’empresa que gestiona el transport urbà de Rubí, està formada per 16 autobusos: 2 vehicles de 7,5 metres de longitud i 14 unitats de 10,5 metres. Habitualment hi ha 14 busos en servei i es reserven dues unitats per fer-ne el corresponent manteniment preventiu i correctiu.