Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RubíBus continua aplicant intenses mesures de neteja i desinfecció als seus vehicles per evitar contagis de Covid-19 Durant la fase 2 es permet fer servir la totalitat dels seients, però es manté la limitació de dues persones per metre quadrat en el cas dels passatgers que viatgen drets https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

RubíBus continua aplicant intenses mesures de neteja i desinfecció als seus vehicles per evitar contagis de Covid-19

Durant la fase 2 es permet fer servir la totalitat dels seients, però es manté la limitació de dues persones per metre quadrat en el cas dels passatgers que viatgen drets

Per a la neteja i desinfecció dels vehicles s’utilitzen productes que habitualment es fan servir a l’àmbit sanitari (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres) .
Per a la neteja i desinfecció dels vehicles s’utilitzen productes que habitualment es fan servir a l’àmbit sanitari (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Des que es va declarar l’estat d’alarma a causa de la Covid-19, RubíBus realitza diàriament unes tasques especials de neteja i desinfecció de la seva flota de vehicles. Aquestes mesures s’han mantingut al llarg de tot l’episodi i actualment s’estan incrementant per a fer front a l’augment de demanda que s’està produint fruit de l’evolució del procés de desescalada. Aquest dimarts, el servei ha registrat 2.216 persones usuàries (un 30% del que era habitual abans de la declaració de l’estat d’alarma), una de les xifres més altes dels darrers tres mesos.

La neteja diària dels vehicles del servei de transport públic urbà es realitza amb productes detergents desinfectants i clorats de gran capacitat netejadora i poder desinfectant, que són utilitzats habitualment en l'àmbit sanitari i hospitalari. De fet, la formulació dels productes confereix una gran estabilitat al contingut d'hipoclorit, que unit a la seva alta concentració, els fa especialment adequats per a aquest tipus de neteja i desinfecció. Es tracta de productes amb efectes bactericides, fungicides, esporicides i virucides, que compleixen les normes UNE-EN 13697, UNE-EN 13704 i UNE-EN 14476, entre d’altres. Paral·lelament, la informació mediambiental està certificada amb núm 932.294 ISO 9.001 i nº 653.269 ISO 14.001. Aquests productes eliminen la brutícia i els focus de gèrmens, no deixen residus i no produeixen olors o emanacions molestes pels viatgers.

Tot i que el pla de neteja es realitza diàriament a tota la flota, RubíBus ha reforçat la neteja i desinfecció d’aquells punts més susceptibles de contacte directe tant per part de les persones usuàries del servei com dels conductors i conductores dels vehicles, com ara vidres, barres, agafadors, seients, volants i pupitres. Addicionalment, tots els autobusos reben, també diàriament, un tractament especial interior d'ozonització de 20 minuts de durada, homologat i adequat per a la destrucció diària de virus, bacteris, fongs i microorganismes.

La recuperació de la confiança dels usuaris i usuàries de RubíBus és essencial per tornar a situar el transport públic com a un dels eixos principals de la mobilitat sostenible de la nostra ciutat”, ha explicat el regidor del Servei de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz. En aquest sentit, s’està treballant per recuperar progressivament la normalitat en el servei, realitzant actuacions específiques de neteja i desinfecció i promovent l’adopció de mesures d’autoprotecció entre els viatgers. Així, RubíBus ha instal·lat senyalització específica als autobusos per recordar a les persones usuàries les mesures d’autoprotecció davant del coronavirus que cal tenir en compte, com ara l’obligatorietat de l’ús de mascareta quan s’utilitzi el transport públic o la necessitat de mantenir una distància de seguretat. 

Coincidint amb el pas de Rubí a la fase 1, el passat 25 de maig, el servei va recuperar els horaris i freqüències de pas habituals abans de l'estat d'alarma, tot i que amb una ocupació màxim del 50%. Des d’aquest dilluns, quan la ciutat ha entrat a la fase 2, ja es poden fer servir la totalitat dels seients. Es manté, no obstant això, la limitació de dues persones per metre quadrat en el cas dels passatgers que viatgen drets.