Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí vol una Festa Major lliure de violències masclistes i LGTBI-fòbiques La ciutadania trobarà un Punt Lila a L’Escardívol i un altre al Punt d’Informació de la Festa Major on s’informarà, s’atendrà i es donarà suport a tothom https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí vol una Festa Major lliure de violències masclistes i LGTBI-fòbiques

La ciutadania trobarà un Punt Lila a L’Escardívol i un altre al Punt d’Informació de la Festa Major on s’informarà, s’atendrà i es donarà suport a tothom

La iniciativa ‘Respecta’m – Jo respecto’ que emplaça al públic dels esdeveniments més multitudinaris a mantenir un comportament respectuós cap a tothom (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La iniciativa ‘Respecta’m – Jo respecto’ que emplaça al públic dels esdeveniments més multitudinaris a mantenir un comportament respectuós cap a tothom (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament torna a habilitar per Festa Major punts liles per atendre les possibles víctimes de violència masclista o LGTBI-fòbica i informar la ciutadania, amb la voluntat de fer de la festa gran de la ciutat un espai lliure de violències. La ciutadania trobarà un Punt Lila a l’Escardívol i un altre al Punt d’Informació de la Festa Major. Tots dos espais informaran, atendran i donaran suport a qui ho demani. El 28 de juny també hi haurà un punt lila a la plaça de Salvador Allende, coincidint amb els actes del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. En cas de necessitar-ho, també es podrà sol·licitar el suport de les persones de l’organització, que aniran sempre visiblement identificades, o dels cossos de seguretat.

El Consistori reedita també la iniciativa ‘Respecta’m – Jo Respecto’ que emplaça al públic dels esdeveniments més multitudinaris a mantenir un comportament respectuós cap a tothom en tot moment. La campanya promou la corresponsabilitat de la ciutadania, que podrà lluir adhesius i xapes amb el lema ‘Jo Respecto’.  Aquests elements inclouen un QR que enllaça amb l’espai del web municipal dedicat a Igualtat i que conté tota la informació necessària en cas de patir una agressió o ser-ne testimoni.

A més, durant la Festa Major, el servei especial d'autobús nocturn oferirà el servei de parada a demanda amb l’objectiu de millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables i de risc en els seus recorreguts. A partir de les 22 h, el bus especial nocturn farà parades intermèdies (entre dues parades fixes de l’itinerari) sempre que ho sol·licitin dones, menors i persones amb discapacitat. Caldrà avisar el personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demana baixar.

Punts liles

Els «punts liles» són espais segurs d’atenció on tothom qui ho necessita pot rebre atenció individualitzada i privada. Les persones que siguin víctimes de qualsevol tipus de violència masclista a l’espai públic s’hi poden dirigir per rebre acompanyament i suport. Les professionals d’aquests punts d’atenció estan formades per acompanyar i assessorar les persones agredides, alertar si és necessari els serveis d’emergències i els cossos de seguretat, i activar els protocols municipals davant d’un cas de violència masclista.

Si no es produeix cap agressió, el punt lila actua sobretot com a espai d’informació i visibilització de les violències masclistes que poden patir les dones i les persones del col·lectiu LGTBI. Aquesta tasca pedagògica serveix també per prevenir possibles agressions en espais d’oci on la violència masclista massa sovint es normalitza.

Els horaris dels Punts Liles de Festa Major seran:

  • Dimecres 28 de juny, de 19.30 a 3 h a la plaça de Salvador Allende
  • Dijous 29 de juny, de 22 a 5 h a l’Escardívol i de 22 a 3 h al Punt d’Informació de la Festa Major
  • Divendres 30 de juny, de 22 a 6 h a l’Escardívol i de 22 a 4 h al Punt d’Informació de la Festa Major
  • Dissabte 1 de juliol, de 22 a 7 h a l’Escardívol i de 22 a 4 h al Punt d’Informació de la Festa Major

 

Objectius de Desenvolupament sostenible