Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí vol facilitar l’accés de les empreses locals a les ajudes Next Generation Una delegació de responsables municipals ha mantingut diverses reunions a Madrid amb representants del govern de l’Estat per recollir informació sobre els fons europeus de recuperació econòmica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí vol facilitar l’accés de les empreses locals a les ajudes Next Generation

Una delegació de responsables municipals ha mantingut diverses reunions a Madrid amb representants del govern de l’Estat per recollir informació sobre els fons europeus de recuperació econòmica

Ana María Martínez amb l’Alt Comissionat per Espanya Nació Emprenedora (Foto: Francisco Polo).
Ana María Martínez amb l’Alt Comissionat per Espanya Nació Emprenedora (Foto: Francisco Polo)

Rubí es vol posicionar davant els ajuts europeus Next Generation que suposaran una important injecció econòmica. Per això, l’Ajuntament ha mantingut darrerament diverses reunions de treball amb representants del govern de l’Estat per crear mecanismes que facilitin a les empreses ubicades a la ciutat l’accés aquesta línia d’ajuts.

Els Next Generation és el pla de recuperació econòmica promogut per la Unió Europea per impulsar l’economia europea després dels efectes  de la pandèmia. Aquesta iniciativa suposa una injecció total de 750.000 milions d’euros a l’economia dels països membres.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha encapçalat aquest viatge i ha assenyalat que “la línia d’ajuts Next Generation és una oportunitat per a la ciutat. Per això, volem saber-ne tots els detalls per afavorir i ajudar en tot el possible a les empreses rubinenques que hi vulguin optar”.

La comitiva ha mantingut una reunió amb el Secretari d’Estat de Política Territorial i Funció Pública, Víctor Francos Díaz, amb qui s’ha tractat sobre les opcions que ofereix a l’administració local el pla de Recuperació impulsat pel govern de l’Estat. En aquest sentit, el pla disposa d’una línia d’ajuts per a la modernització de l’administració pública local que sintonitza amb el pla municipal de transició digital.

Una altre sessió de treball ha comptat amb la participació de l’Alt Comissionat per Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo Llavata. En aquest cas, s’han tractat les possibilitats que ofereix l’estratègia Espanya Nació Emprenedora, impulsada pel govern espanyol. La cita ha servit per traçar camins per afavorir l’emprenedoria vinculada a la innovació.

Per a l’alcaldessa: “aquesta és una línia que considerem molt important. Rubí és un escenari on l’emprenedoria pot trobar un ecosistema on desenvolupar-se. El teixit industrial rubinenc pot oferir noves oportunitats a qui té voluntat d’emprendre i innovar”.

La delegació rubinenca també s’ha entrevistat amb el secretari general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, Raúl Blanco Díaz. La trobada va girar al voltant de la situació de les empreses ubicades a la ciutat i com aquestes poden accedir als fons europeus Next Generation. En aquest sentit, les dues parts van establir un compromís de col·laboració a fi que les companyies rubinenques que hi estiguin interessades participin d’aquestes inversions per a la recuperació.

 Ana María Martínez considera que aquestes inversions europees són una gran oportunitat per a la ciutat: “som un dels pols industrials més importants del país i per això hem de treballar perquè les nostres empreses es puguin refer de la millor manera del cop que ha estat la pandèmia

Aquesta trobada amb el responsable d’Indústria també ha tractat sobre la situació dels treballadors i treballadores de la planta rubinenca de la multinacional Continental. L’alcaldessa ha transmès la seva preocupació pel futur de la plantilla i la necessitat de noves vies d’interlocució amb l’empresa des de l’àmbit municipal però també l’estatal. En aquest sentit, Ana María Martínez ha dit: “necessitem trobar noves vies de diàleg que garanteixin el futur dels treballadors i  treballadores d’aquesta planta. Cal que entre tots treballem per desencallar la situació i trobar una sortida beneficiosa

.