Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí viurà entre el 4 i el 10 de febrer un Carnaval per a tots els públics L’Ajuntament aposta per potenciar la nit del dissabte de Carnaval amb música en directe a la plaça del Doctor Guardiet i un ball de joves al pavelló de Can Rosés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí viurà entre el 4 i el 10 de febrer un Carnaval per a tots els públics

L’Ajuntament aposta per potenciar la nit del dissabte de Carnaval amb música en directe a la plaça del Doctor Guardiet i un ball de joves al pavelló de Can Rosés

Els regidors de Cultura i Joventut, amb la imatge del Carnaval d’aquest any.
Els regidors de Cultura i Joventut, amb la imatge del Carnaval d’aquest any

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i la regidora de Joventut, Marta García, han presentat aquest dijous les activitats programades per celebrar el Carnaval, que enguany tindrà lloc entre el 4 i el 10 de febrer. Es tracta d’una quinzena de propostes culturals i lúdiques adreçades a tots els públics que tindran com a moment més destacat la gran rua de dissabte i el fi de festa posterior.

Les activitats arrencaran el 4 de febrer, Dijous Gras, amb diverses propostes pensades especialment per als més joves, com ara un taller de creació de la Sardina de Carnaval que tindrà lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (17 h) i un altre de maquillatge i caracterització de Carnestoltes a l’Espai Jove Torre Bassas (18 h). Com és habitual, en aquesta primera jornada també es lliuraran els premis del 29è Concurs de màscares de l’Escola Municipal d’Art i Disseny (edRa) i s’inaugurarà l’exposició dels treballs presentats (19.30 h). Les activitats seguiran divendres a les 18 h amb una festa a l’Espai Jove Torre Bassas.

Pel que fa a la gran jornada de dissabte, aquesta s’iniciarà al migdia amb l’espectacle familiar El conte del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma, que tindrà lloc a l’Ateneu Municipal, i seguirà a la tarda amb la gran rua, que partirà de la plaça del Doctor Pearson a les 18.30 h. En el marc d’aquesta desfilada se celebrarà el tradicional concurs de comparses, que premiarà amb 700 €, 400 € i 200 € els tres millors grups ─les inscripcions per participar-hi segueixen obertes fins al 2 de febrer─. La rua finalitzarà a la plaça del Doctor Guardiet amb una xocolatada i una guerra de confeti que donaran pas a partir de les 20 h al gran fi de festa musical, protagonitzat pel grup de versions MalakaTones i la formació de rumba catalana Dijous Paella.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat la gran novetat que suposa aquesta proposta: “Pensàvem que acabar la rua quan hi ha moltíssima gent al carrer, amb milers de persones a la ciutat gaudint del Carnaval, i no dinamitzar fins al ball de Carnaval era una mica baixar el suflé de la festa”.

Ball per a joves a Can Rosés
Amb l’objectiu que els joves tinguin un espai propi al Carnaval d’enguany, l’Ajuntament ha apostat per organitzar un gran ball gratuït per a aquest col·lectiu al pavelló de Can Rosés. “Sabem que els més joves posen moltíssima il·lusió al Carnaval”, ha dit la regidora de Joventut, Marta García, i “volem que aquesta sigui una nit compartida per diferents edats”.

La trobada, que tindrà lloc entre les 23 i les 4 h, estarà amenitzada pels DJ rubinencs Rouge Soler i Steve Wonderful and The Smashing Funk Kings, que punxaran diferents tipus de música per als assistents.

La festa disposarà de servei de bar i, amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments dels joves i garantir-ne la seguretat, també s’habilitarà un servei de bus especial gratuït. Pensant igualment en una nit tan segura com sigui possible, l’Ajuntament difondrà entre els joves assistents la necessitat d’un consum responsable d’alcohol.

Per als que prefereixin un altre tipus d’activitat, també s’ha programat per aquell dia a les 20 h al Teatre Municipal La Sala l’obra musical Moulin Rouge, que adapta de manera lliure la popular pel·lícula de Baz Luhrman.

Els infants seran un cop més els protagonistes del matí de diumenge, amb diversos tallers i espectacles que tindran lloc a partir de les 11 h a la plaça del Doctor Guardiet i la plaça Catalunya. La tradicional rua infantil sortirà a les 12 h des de la plaça Pere Aguilera i es clourà amb un ball a la rambla del Ferrocarril.

La recta final del Carnaval vindrà marcada pel lliurament dels premis del Concurs de comparses, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler el dimarts 9 de febrer a les 19.30 h, i amb el tradicional enterrament de la Sardina a l’Escardívol. Com sempre, el seguici fúnebre sortirà a les 18 h de la plaça Pearson i estarà format per diverses entitats i col·lectius de la ciutat.

Homenatge a El Gra
Coincidint amb la commemoració del 50è aniversari del Grup Fotogràfic El Gra, i amb la voluntat d'homenatjar l'entitat, el cartell de la festivitat d’aquest any s’il·lustra amb una fotografia realitzada per aquest col·lectiu durant el Carnaval del 1982.  

Imatges relacionades

Cartell del Carnaval 2016
Cartell del Carnaval 2016