Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí viu una revetlla de Sant Joan sense incidències remarcables La celebració s’ha centralitzat a l’Escardívol, on ha tingut lloc la tradicional foguera i el ball a càrrec de l’Orquestra Liberación https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí viu una revetlla de Sant Joan sense incidències remarcables

La celebració s’ha centralitzat a l’Escardívol, on ha tingut lloc la tradicional foguera i el ball a càrrec de l’Orquestra Liberación

La foguera ha tornat a cremar al solar de Correus (foto: Localpres).
La foguera ha tornat a cremar al solar de Correus (foto: Localpres)

La revetlla de Sant Joan ha estat marcada per l’absència d’incidents importants. Malgrat les altes temperatures i l’ús de pirotècnia, només s’han produït alguns petits focs que, en la majoria de casos, ni tan sols han requerit la intervenció dels bombers.

Durant la revetlla, els cossos de seguretat han comptat un cop més amb el suport de dos voluntaris de Protecció Civil, que han col·laborat en el control i extinció de la foguera de Sant Joan i s’han encarregat d’apagar dos focs produïts en contenidors. Pel que fa als bombers, han rebut 13 avisos que s'han traduït, entre d'altres, en l’extinció d’un incendi que ha afectat entre 40 m2 i 50 m2 del parc del Torrent dels Alous i un altre de poc abast al marge de la C-16, a l’alçada d’El Pinar.

La manca d’incidents importants durant aquesta revetlla també s’ha vist reflectida en el servei d’urgències de Mútua de Terrassa, que només ha hagut d’atendre tres persones per cremades lleus derivades de l’ús de petards.

Pel que fa a les molèsties relacionades amb la festa, la Policia Local ha rebut cinc requeriments d’actuació en habitatges i a la via pública que han quedat resolts amb una primera intervenció.

Foc i música a l’Escardívol
Els actes de la revetlla de Sant Joan programats per l’Ajuntament amb el suport de la Colla de Diables de Rubí s’han iniciat a la plaça Pere Aguilera, on el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, acompanyat de representants de diversos grups municipals, ha rebut la Flama del Canigó i s’ha fet lectura del tradicional manifest reivindicatiu de la identitat i la cultura catalanes.

A continuació, els Diables han traslladat el foc fins a l’Escardívol. La foguera s’ha pogut encendre al seu emplaçament habitual, el solar de Correus, gràcies a l’acord de cessió de l’espai que s’ha assolit amb el propietari, qui també el posarà a disposició de l’Ajuntament de forma excepcional durant la Festa Major.

La nit més curta de l’any s’ha tancat amb l’actuació de l’Orquestra Liberación, que ha ofert als assistents un repertori basat en versions.