Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí viu un Sant Jordi molt participatiu malgrat la pluja Milers de persones han transitat per la plaça del Doctor Guardiet, on s’han aplegat les parades de llibres i han tingut lloc les activitats programades amb motiu de la diada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí viu un Sant Jordi molt participatiu malgrat la pluja

Milers de persones han transitat per la plaça del Doctor Guardiet, on s’han aplegat les parades de llibres i han tingut lloc les activitats programades amb motiu de la diada

La plaça del Doctor Guardiet ha acollit les parades de llibres d’El Racó del Llibre, L’Ombra, Gràfiques Ventura, Vilalta i Skalibur (foto: Localpres).
La plaça del Doctor Guardiet ha acollit les parades de llibres d’El Racó del Llibre, L’Ombra, Gràfiques Ventura, Vilalta i Skalibur (foto: Localpres)

Els rubinencs i rubinenques han envaït els carrers i places de la ciutat per gaudir de la Diada de Sant Jordi. Tot i que les previsions meteorològiques s’han confirmat i la pluja ha fet acte de presència durant la tarda, molts ciutadans han optat per viure la jornada a Rubí, visitant algunes de les més de 90 parades de llibres i roses que s’hi ha instal·lat o participant de les moltes activitats programades.

La plaça del Doctor Guardiet ha estat un any més el principal escenari d’aquesta festivitat, on s’han concentrat bona part de les propostes lúdiques, així com les parades dels llibreters locals ─El Racó de Llibre, L’Ombra, Gràfiques Ventura, Vilalta i Skalibur─ i els punts de venda de roses d’entitats i partits polítics. Al seu costat, prop d’una quinzena d’autors rubinencs han signat exemplars dels seus llibres.

Entre les activitats programades a la plaça del Doctor Guardiet, ha tingut lloc l’habitual lectura popular organitzada pel Servei Local de Català i el Pla Educatiu d’Entorn, així com una interpretació cantada de La llegenda de Sant Jordi a càrrec de l’Escola de Municipal de Música Pere Burés. En canvi, la pluja ha obligat a suspendre l’Hora del conte especial de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, que enguany commemorava l’Any Llull, i el concert final a càrrec de Joan Boada.

Pel que fa a les propostes previstes a la plaça de Catalunya, s’han pogut celebrar sense problemes l’audició de sardanes amb la cobla orquestra Els Casanoves i un pilar dels Castellers de Rubí.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha expressat la seva satisfacció per la massiva afluència de ciutadans als principals espais d’aquest Sant Jordi: “Aquesta és una diada en què els rubinencs acostumem a sortir al carrer, a omplir els carrers i places, i a gaudir de totes les activitats que es programen per celebrar aquest dia tan especial”. Una alta participació que ha propiciat que els llibreters obtinguessin unes vendes excel·lents durant el matí, només interrompudes per l’aparició de la pluja a la tarda.

7è Concurs de microrelats Ramon Muntan
L’usuari @BrewMent ha estat el guanyador del 7è Concurs de microrelats Ramon Muntan de Ràdio Rubí, que enguany s’ha tornat a centrar en històries publicades a través de Twitter amb l’etiqueta #RelatRubi. Entre els textos participants, el jurat ha considerat guanyador el següent: “L'aneguet lleig somiava el dia que tot el seu plomatge fos blanc i esdevingués un magnífic cigne. Ho tenia cru: allò era petroli”.

L’autor ha estat premiat amb un rellotge intel·ligent gentilesa de la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí.

Amb motiu de la diada, l’emissora municipal ha emès una programació especial en directe des de la plaça del Doctor Guardiet amb entrevistes, concursos i actuacions en viu.

Imatges relacionades

Un any més, s'han fet lectures populars (foto: Localpres)
Un any més, s'han fet lectures populars (foto: Localpres)
Els autors locals han signat llibres durant la jornada (foto: Localpres)
Els autors locals han signat llibres durant la jornada (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha passat per l'estand de Ràdio Rubí (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha passat per l'estand de Ràdio Rubí (foto: Localpres)
La plaça del Doctor Guardiet ha acollit activitats familiars (foto: Localpres)
La plaça del Doctor Guardiet ha acollit activitats familiars (foto: Localpres)