Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí treballa amb altres municipis europeus per implementar sistemes de supervisió avançada del rendiment energètic del parc immobiliari El projecte "Dadsees" opta al programa de finançament de la recerca i la innovació "Horizon Europe 2021-2027" de la Comissió Europea https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí treballa amb altres municipis europeus per implementar sistemes de supervisió avançada del rendiment energètic del parc immobiliari

El projecte "Dadsees" opta al programa de finançament de la recerca i la innovació "Horizon Europe 2021-2027" de la Comissió Europea

L'alcaldessa de Rubí, amb el màxim responsable municipal de Lappeenranta (foto: Ajuntament de Rubí).
L'alcaldessa de Rubí, amb el màxim responsable municipal de Lappeenranta (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí treballa conjuntament amb altres municipis i partners tecnològics europeus per implementar de manera pilot sistemes de supervisió avançada del rendiment energètic del parc immobiliari. Lappeenranta (Finlàndia), Bistrita (Romania) i una ciutat del Regne Unit encara per confirmar són les altres localitats implicades en aquesta iniciativa.

El projecte, batejat amb el nom de Dadsees, consisteix en el desenvolupament i testeig de sistemes de compartició i anàlisi de dades en edificis de diferents sectors i localitzacions. L'objectiu és obtenir informació molt precisa sobre el comportament d'aquests immobles a nivell energètic i sobre altres aspectes rellevants, com poden ser la qualitat de l'ambient interior i el seu cicle de vida; tot plegat amb l'objectiu de fer una millor planificació de les infraestructures i de les inversions necessàries en les noves construccions.

Amb aquest projecte, els municipis implicats volen contribuir a la implementació efectiva de les polítiques de la Unió Europea adreçades a assolir una economia verda, digital i sostenible. Així ho ha destacat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez: "Fa un temps que venim treballant amb altres socis, com Lappeenranta, en un intercanvi d'experiències molt profitós sobre polítiques mediambientals locals. Això també ens ha permès plantejar projectes conjunts com aquest que presentem ara, que estem convençuts que poden tenir un impacte molt positiu tant a nivell local com europeu".

La iniciativa Dadsees serà presentada a la propera convocatòria del programa de finançament de la recerca i la innovació Horizon Europe 2021-2027 de la Comissió Europea.

 

Donant a conèixer l'experiència de Rubí

L'Ajuntament de Rubí va ser convidat a participar la setmana passada a la jornada Disminució de la petjada de carboni dels edificis d’habitatges i infraestructures socials, mobilitat i logística i eficiència en la gestió de residus municipals, organitzada pel municipi finlandès de Lappeenranta. En aquesta trobada, l'alcaldessa va presentar les polítiques mediambientals impulsades pel Consistori en els darrers anys. Entre d'altres, Martínez va repassar els bons resultats de les actuacions realitzades dins els diferents àmbits del projecte Rubí Brilla: administració, domèstic, industrial i comercial.

Després de la jornada, els ajuntaments de Rubí i Lappeenranta van poder mantenir una reunió de treball on van repassar tots aquells temes en els quals estan col·laborant, com és el cas del projecte Dadsees.