Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà una xarxa antirumors La creació de la xarxa antirumors serà la culminació d’un programa de formació en el trencament dels estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió obert a tota la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tindrà una xarxa antirumors

La creació de la xarxa antirumors serà la culminació d’un programa de formació en el trencament dels estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió obert a tota la ciutadania

Detall de la imatge del projecte (foto: Ajuntament de Rubí).
Detall de la imatge del projecte (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Ciutadania, impulsa la creació d’una xarxa antirumors integrada per rubinencs i rubinenques formats en la diversitat cultural i el trencament dels estereotips. La proposta s’emmarca en l’eix de sensibilització vers la diversitat intercultural del Pla local d’Acollida i Convivència.

La creació de la xarxa antirumors serà la culminació d’un programa de formació en el trencament dels estereotips socials discriminatoris per raó d’origen, cultura i religió obert a tota la ciutadania i especialment adreçat a les persones joves. “Amb la Xarxa Antirumors busquem eradicar la connotació negativa de la persona migrant i promoure la interculturalitat com a valor enriquidor. Creiem que aquesta és una tasca que parteix de la formació en la igualtat i estem segurs que la millora manera de fer-la és amb la complicitats de veïns i veïnes de Rubí i de diversos col·lectius i organitzacions copartícips d’aquesta iniciativa”, diu el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano.

El desenvolupament de diferents tallers, entre els mesos d’octubre i desembre, generarà la creació de la xarxa antirumors que tindrà com a objectiu afavorir la convivència intercultural a la ciutat i la promoció de la diversitat com a factor enriquidor per a la societat.

En una primera fase de la proposta, es realitzaran cinc tallers per promoure el trencament d’estereotips. Tres d’aquestes sessions (Estereotips i Prejudicis a examen, el 14 octubre a les 18:30 h; El perill del volcà de l’odi, el 18 de novembre a les 18:30 h i El racisme mata, el 2 de desembre a les 18:30 h) aniran a càrrec de l’entitat SOS Racisme, seran en format no presencial i es dirigiran a la ciutadania en general, a partir de 18 anys. Les altres dues sessions aniran a càrrec del Servei Municipal de Mediació en col·laboració amb el Servei d’Acció Comunitària. Amb el títol Saps allò que diuen...? es realitzarà als barris del Pinar i de Les Torres dirigits a la ciutadania en general, a partir dels 18 anys (20 octubre 18:30 h a La Cruïlla Centre Cívic del Pinar i 24 de novembre a les 18:30 h a l’ Associació veïnal Les Torres). Totes les sessions requereixen inscripció prèvia mitjançant el correu ciutadania@ajrubi.cat i la signatura de la declaració responsable Covid‐19.

Un cop realitzats els cinc tallers, les persones que hagin participat a totes les sessions, amb un mínim del 80% d’assistència, rebran un certificat que les acreditarà com a agents antirumors de la ciutat.

Finalment, l’última part del projecte és la creació de la xarxa antirumors amb el grup de persones que hagin obtingut la certificació i en col·laboració amb les entitats locals que treballen contra els estereotips i vulguin afegir-se a la proposta.