Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà una Illa de la llum aquest Nadal L’enllumenat de Nadal, que s’encendrà el 5 de desembre, incorpora una nova estructura en forma de passadís lluminós que s'ubicarà en un tram del carrer de Maximí Fornés i que seguirà els requisits de sostenibilitat i eficiència de la resta d’equipaments municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí tindrà una Illa de la llum aquest Nadal

L’enllumenat de Nadal, que s’encendrà el 5 de desembre, incorpora una nova estructura en forma de passadís lluminós que s'ubicarà en un tram del carrer de Maximí Fornés i que seguirà els requisits de sostenibilitat i eficiència de la resta d’equipaments municipals

Rubí comptarà amb un passadís de llum similar al de la imatge (Foto: Iluminaciones Ximénez).
Rubí comptarà amb un passadís de llum similar al de la imatge (Foto: Iluminaciones Ximénez)

Com cada Nadal, els carrers de Rubí es decoraran amb els motius tradicionals d’aquesta època de l’any. Enguany, se suma un nou element a la il·luminació: L’illa de la llum. Un passadís lluminós de 33,6 metres de longitud, 6 metres d’amplada i 4,6 metres d’alçada.

És la primera instal·lació d’aquestes característiques que es fa a Catalunya. Es tracta d’una estructura d’alumini que compta amb 4.200 metres lineals de cordó Pixel Led que suma un total de 42.000 bombetes tipus led. El consum d’aquest sistema d’il·luminació és de 2,1 kW/h d’origen 100% renovable, com tota l’energia que consumeixen les instal·lacions municipals. 

Aquesta estructura estarà ubicada entre els números 50 i 62 del carrer de Maximí Fornés. Els vianants podran accedir al túnel per qualsevol dels dos extrems. La instal·lació ocuparà la part central del carrer, deixant espai entre la façana del carrer i el lateral de la instal·lació.

L'estructura està programada per oferir un espectacle audiovisual que es reproduirà cada dia en dues sessions, una a les 18.30 h i l’altra a les 20 h. D’aquesta manera, els carrers de la ciutat continuen ampliant la decoració nadalenca, ja que l’any passat Cal Gerrer ja va incorporar decoració lumínica.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha posat de relleu aquest nou element, ja que considera que “serà un motiu més perquè la gent surti a passejar pels carrers de la ciutat, gaudeixi de l’espai públic, s’interessi per les propostes dels nostres comerços i faci les compres de Nadal als establiments de Rubí. A més, en ser una proposta tan diferent a l’habitual, pensem que pot fer que gent d’altres ciutats ens visiti i això sempre és bo”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha fet una crida als rubinencs i rubinenques a gaudir de la ciutat i les seves propostes: “Volem que als carrers de Rubí s’hi respiri ambient nadalenc i per això, més enllà de la il·luminació, hi haurà una programació tan completa com els anys anteriors i que volem que animi els rubinencs i rubinenques a sortir al carrer i a gaudir d’unes dates tant especials”.

L’enllumenat estarà encès fins al 6 de gener, de diumenge a dijous de 18 a 22 h, els divendres i dissabtes fins a les 24 h, i els dies 24, 25 i 31 de desembre i 5 de gener fins a les 3 h.

La instal·lació té un cost de 135.520 euros i va a càrrec de Ximénez Ximénez Catalunya SL.

Muntatge de L’illa de la llum
La instal·lació d’aquesta estructura de llum implica afectacions al carrer de Maximí Fornés des d’aquest divendres, que començaran els treballs d’instal·lació, fins a mitjans de gener, quan n'hi ha prevista la retirada.

Si les condicions climatològiques no ho impedeixen, aquest divendres 16 de novembre començaran els treballs per a la col·locació de l’estructura del túnel, que s’allargaran fins dimarts de la setmana vinent. Això impossibilitarà la circulació en aquest carrer en el tram que va del número 50 al 62 per tal de facilitar les operacions de càrrega i descàrrega. En l’horari corresponent, els vehicles podran accedir a l’àmbit pel carrer del Doctor Robert o bé pel carrer de la Riera.

El material per a la instal·lació es descarregarà a l’Escardívol per evitar molèsties a veïns i comerciants de Doctor Guardiet i Maximí Fornés. D’altra banda, les places d’aparcament disponibles a l’Escardívol no es veuran afectades durant la descàrrega i acumulació de material.